Sıkça sorulan sorular

Merak ettiğiniz konular hakkında hızlı ve güvenilir bilgilere ulaşabilmeniz için bu sayfayı oluşturduk. Aşağıda, yayınladığımız içerikleri ve diğer konularla ilgili en sık sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Eğer burada yanıtını bulamadığınız bir sorunuz varsa, lütfen bizimle iletişime geçin. Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız ve sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacağız.


İspir Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişme[...]

Fasulye Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fasulye, baklagiller ailesinin bir üyesi olup, yılda bir yılda yetişmekte olan ve kökeni Orta Amerika olan otsu bir bitkidir. Fasulye tırmanıcı özellikte olup[...]

Kuru Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman ik[...]

Çalı Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya [...]

Fasulye Yetiştiriciliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştiri[...]

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Fasulyenin faydaları, fasulye hem taze olarak hem de kuru olarak toplumda oldukça fazla tüketilen, lezzetli ve faydalı bir besin kaynağıdır. Baklagiller ailes[...]

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir, Kuru fasulye Türk mutfağının vazgeçilmez ve oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Kuru fasulyenin içerisinde yüksek oranda lif b[...]

Soya Fasulyesi Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soya Fasulyesi Yağı, soya fasulyesinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Soya yağının raf ömrünü uzatılmak amacı ile hidronije edilmiş olanları piyasada m[...]

Maş Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Maş Fasulyesi, Maş fasulyesi, pek çok insan tarafından bilinen bir besin olmasa da oldukça yararı olan bitki çeşitlerinden birisidir. Cin börülcesi olarak da [...]

Yeşil Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil fasulye, çok sevilen ve çok tüketilen sebzelerden biridir. Mutfakta hemen her şeyde kullanılan bir sebzedir. Yeşil fasulye kavurması, sebzelisi, turşusu[...]

Taze Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Taze fasulye, taze fasulye sevilen sebze türlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında her evin sofrasında bulunur. Çok sevilen yemeklerin yapımı için kullanıl[...]

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin depo[...]

Kuru Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kuru fasulye, Fasulye tazesiyle kurusuyla mükemmel bir besindir. Besleyici ve bol yetiştirildiği için herkesin sofrasında bulunan bir yiyecektir. Fasulyenin k[...]

Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze [...]

Fasulye Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fasulye Tohumu, fasulye cinslerine göre farklılık gösterir. Bazı cinsler tazeyken tüketildiği gibi bazı cinsler kuru olarak tüketilir. O nedenle tohum seçimi [...]

Meksika Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıya[...]

Siyah Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Siyah Fasulye, Siyah fasulye vitamin ve mineral bakımından çok zenginleştirilmiş bir bakliyat olan siyah fasulye ülkemizde çık fazla görülmeyen bir bakliyat t[...]

Soya Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soya Fasulyesi, Soya, baklagiller familyasından olan özellikle Doğu Asya'da Japonya ve Çin'de tarımı yapılan bir yıllık bir bitki türüdür. Boyu 1-1,5 metreye [...]

Fasulye Ekimi Nasıl Yapılır?

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm d[...]

Kırmızı Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller ba[...]

Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Yeşil fasulye nasıl yapılır, yaz sebzelerinin baş tacı olan yeşil fasulye mutfak hanımlarının vazgeçemediği yemekler arasında yerini almaktadır. Yazın yetişen[...]

Soya Fasulyesi Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soya fasulyesi tohumu, özellikle Çin, Kore gibi uzak doğu ülkelerinde yetiştirilen dört bin yıllık geçmişe uzanan o bölgede yaşayanların en önemli geçim kayna[...]

Soya Fasulyesi Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soya Fasulyesi Protein, Bakımından birçok bitkisel kaynaklara göre oldukça yüksek protein oranına sahiptir. Bu özelliği ile hayvansal protein kaynaklarına gör[...]

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Taze Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Soya Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soya Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Diblesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Diblesi Tarifi ve Malzemeleri