Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı yeşil fasulye, sebze yemekleri arasında en lezzetli ve en çok tercih edilen yemeklerden biridir. Genellikle zeytinyağı ile pişirilen yeşil fasulye, bazen et veya kıyma ile de yapılmaktadır. Yeşil fasulye, içerdiği protein ve mineraller açısından oldukça besleyici bir sebzedir. Herkes zeytinyağlı yeşil fasulye pişirebilir, ancak çok az kişi bu yemeği mükemmel lezzette yapabilir. Bazı kişiler için zeytinyağlı yeşil fasulye pişirmek çok kolaydır, ancak usulüne uygun olarak pişirildiğinde tadı daha da mükemmel olur. Pişirdiğiniz fasulye ister çalı fasulye isterse Ayşe kadın fasulye olsun, taze olmazsa istediğiniz gibi lezzetli bir yemek hazırlayamazsınız. Her zeytinyağlı yemeğin yapım aşaması farklı olarak ilerlemektedir.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 kg taze yeşil fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı kaynamış sıcak su
  • Yeterli miktarda tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil fasulyeleri güzelce yıkayın ve daha sonra bıçak ile çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Bu arada kuru soğanların kabuklarını soyun ve yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayın. Ocağın altını yakın, geniş bir tencerenin içerisine zeytinyağını dökün. Orta ateş üzerinde zeytinyağı ısınınca doğradığınız soğanları ekleyerek kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine yeşil fasulyeleri ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateş üzerinde kavrulan yeşil fasulyenin altını daha sonra kısın ve tencerenin kapağı açılmadan sadece sallayarak yeşil fasulyelerin kavrularak rengi değişinceye kadar kavurun.

Yeşil fasulyelerin rengi döndükten sonra diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. Eğer yeşil fasulyenin suyu yeterli miktarda ise ekstra su eklemeye ihtiyaç duyulmaz. Daha sonra kesme şekeri, tuzu ve en üstüne kabukları soyularak doğranmış olan domatesleri ilave edin. Tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kısık ateş üzerinde arada sırada sallayarak pişirme işlemine devam edin. Yeşil fasulye, altı kısık şekilde yaklaşık olarak yarım saat yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağlı yeşil fasulye yemeği piştikten sonra tencerenin kapağı hiç açılmadan soğumaya bırakılır. Daha sonra iyice soğuması için buzdolabına kaldırılır. Soğuyan zeytinyağlı yeşil fasulyeyi servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yeşil fasulyenin kalitesini artırmak için taze ve diri fasulyeler tercih edilmelidir. Ayrıca, zeytinyağının kalitesi de yemeğin lezzetini doğrudan etkiler. Soğan ve domateslerin taze olması, yemeğin daha aromatik ve lezzetli olmasını sağlar. Zeytinyağlı yemekler genellikle soğuk servis edilir, bu nedenle pişirme işlemi bittikten sonra yemeğin iyice soğumasını beklemek önemlidir. En iyi sonuç için yemeği bir gün önceden hazırlayıp bir gece buzdolabında bekletmek, lezzetinin oturmasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Bitkisi Yetiştiriciliği

Fasulye Bitkisi Yetiştiriciliği

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri