Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Islatmadan Kuru Fasulye

Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı ve sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değerleri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyeyi ıslatmadan pişirmenin en etkili yolu düdüklü tencere kullanmaktır.

Islatmadan Kuru Fasulye Malzemeleri

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ

Islatmadan Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyeleri bir kaba alın ve bol su ile yıkayın. Yıkadıktan sonra üzerine kaynamış su ekleyin ve içerisine gazını alması için bir tatlı kaşığı karbonat atın. Kuru soğanları ufak ufak doğrayın. Kuşbaşı etleri de ufak ufak doğrayarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Düdüklü tencerenin içerisine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eridikten sonra sıvı yağı ekleyin. İlk olarak etleri koyun ve rengi değişene kadar pişirin. Ardından kuru soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Tencerenin içerisine biraz kaynamış su ekleyerek malzemelerin dibe yapışmasını önleyin. Fasulyelerin suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Fasulyeleri kavurun. Daha sonra üzerine tuz, karabiber, kırmızıbiber ve salçaları ekledikten sonra yemeğin suyunu da tencereye koyun. Fasulyeye biraz fazla su eklemeniz gerekecektir, çünkü fasulyeler bir gece önceden ıslatılmadığı için daha fazla su çekip şişeceklerdir. Orta ateşte pişirin. Düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve 40-45 dakika pişirin. Düdüklü tencerenin havasını aldıktan sonra kapağını açın ve fasulyenin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer pişmemişse, tekrar ocağa koyup pişirmeye devam edin. Piştikten sonra derin bir borcama aktarın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları

  • Fasulyeniz için kuşbaşını dana eti tercih edin.
  • Etleri iyice yıkayın; kırmızı kan yemeğin tadını etkiler.
  • Fasulyenin lezzetini artırmak için tereyağında pişirilmesi önerilir.
  • Fasulye alırken kalitesine dikkat edin.
  • Kalın kabuklu fasulyeler yerine ince kabuklu fasulyeler almaya özen gösterin.
  • Kalın kabuklu fasulyeler çok geç pişer.
  • Fasulyeler pişerken dağılmaması için bir gece önceden ıslattığınız suyun ılık olmasına dikkat edin; soğuk su fasulyelerin çatlamasına ve dağılmasına sebep olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Konserve Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Maş Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?dir?

1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?dir?

Güncel

Etli Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri