Islatmadan Kuru Fasulye Islatmadan kuru fasulye : Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli,etsiz,pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyeyi ıslatmadan pişirmenin tek yolu düdüklü tenceredir.
Islatmadan kuru fasulye malzemeleri;
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 500 gram dana kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
Islatmadan kuru fasulyenin yapılışı; Kuru fasulyeleri bir kaba alın ve bol su ile yıkayın.Yıkadıktan sonra üzerine kaynamış su ekleyin ve içerisine gazını alması için bir tatlı kaşığı karbonat atın. Kuru soğanları ufak ufak doğrayın. Kuşbaşı etlerini de ufak ufak doğrarsanız daha lezzetli olur. Düdüklü tencerenin içerisine bir yemek kaşığı terayağını ekleyin ve eridikten sonra sıvı yağı ekleyin. İlk olarak etleri koyun ve rengi değişene kadar pişirin. Ardından kuru soğanları da ekleyin ve kavurmaya başlayın. Tencerenin içerisine biraz kaynamış su ekleyin ki malzemeler dibin yapışmasın. Fasulyelerin suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Fasulyeyi kavurun. Daha sonra üzerine tuzunu,karabiberini,kırmızı biberini ve salçaları da ekledikten sonra yemeğin suyunu da tencereye koyun. Fasulyeye biraz fazla su koymanız gerekecektir. Çünkü bir gece önceden ıslatmadığınız için fasulyeler daha fazla su çekip şişeceklerdir. Orta ateşte pişmesi gerekiyor. Düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve 40-45 dakika pişirin. Düdüklü tencerenin havasını alın ve kapağını açıp fasulyenin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer pişmemişse tekrar ocağa koyun ve pişirmeye devam edin. Piştikten sonra derin bir borcama aktarın ve servis yapın. Afiyet olsun
Kuru fasulye pişirmenin püf noktaları : - Fasulyeniz için kuşbaşını dana eti tercih edin.
- Etleri iyice yıkayın kırmızı kan yemeğin tadını etkiler.
- Fasulyenin lezzetini artırmak için tereyağında pişirilmesi önerilir.
- Fasulye alırken kalitesine dikkat edin.
- Kalın kabuklu fasulyeler yerine ince kabuklu fasulyeler almaya dikkat edin.
- Kalın kabuklu fasulyeler çok geç pişiyor.
- Fasulyeler pişerken dağılmaması için bir gece önceden ıslattığınız suyun ılık olmasına dikkat edin,soğuk su fasulyelerin çatlamasına ve dağılmasına sebep olur.
Son Güncelleme : 09.12.2018 04:29:02 Islatmadan Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Islatmadan Kuru Fasulye" Merhaba kuru fasulyeyi pişirdim ancak dağıldı fasulyeler. Fasülye piştikten sonra soslu sosun üzerine ayrı mı döküyoruz yoksa az pişirip hazırladığımız sulu sos ile de pişiriyor muyuz? Özdoğa . 08.10.2018 09:51:14 CEVAP YAZ |  | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur... |  | Fasulye Çeşitleri | Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz yada kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölge... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü... |  | Patatesli Taze Fasulye | Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir.... |  | Fasulye Yetiştiriciliği | Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bi... |  | Konserve Kuru Fasulye | Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki... |  | Fasulye Ekimi | Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye % 35 lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye ek... |  | Meksika Fasulyesi | Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne... |  | Kırmızı Fasulye | Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni... |  | Güveçte Taze Fasulye | Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biride taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zeng... |  | Fasulye Ağacı | Fasulye Ağacı, Bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe... |  | Tavuklu Taze Fasulye | Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fasulye olarak ta tüketilebilir. Taze fasulyenin taneleri yapılışı, lezzeti ve besin değeri kur... | | | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | | Fasulye Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Patatesli Taze Fasulye | | Fasulye Yetiştiriciliği | | Konserve Kuru Fasulye | | Fasulye Ekimi | | Meksika Fasulyesi | | Kırmızı Fasulye | | Islatmadan Kuru Fasulye | | Güveçte Taze Fasulye | | Fasulye Ağacı | | Tavuklu Taze Fasulye | | Fırında Taze Fasulye | | Fırında Kuru Fasulye | | İspir Fasulyesi | | Çalı Fasulyesi | | Pamukta Fasulye | | Soya Fasulyesi Yemeği | | Fasulye Unu | | Kemikli Etli Kuru Fasulye | | Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması | | Fasulye Tohumu | | Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori | | 1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori | | Kuru Fasulye Pilav | | Haşlanmış Fasulye | | Kuru Fasulye Tatlısı | | Kuru Fasulye Besin Değeri | | Çömlekte Kuru Fasulye | Popüler İçerik | Fırında Taze Fasulye Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka... | Fırında Kuru Fasulye Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ... | İspir Fasulyesi İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk... | Çalı Fasulyesi Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şe... | Pamukta Fasulye Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla... | Soya Fasulyesi Yemeği Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler ke... | |