Meksika Fasulyesi Salatası Meksika fasulyesi, son yıllarda ülkemizde oldukça sevilen ve sıkça kullanılan bir bakliyat haline gelmiştir. Gerek konserve gerekse kurutulmuş olarak neredeyse her markette bulmak mümkündür. İçerdiği yüksek protein ve hafif şekerli tadı ile hem yemeği hem de salatası oldukça lezzetli ve göz alıcı bir görünüme sahiptir. Meksika fasulyesi salatası, özellikle çay saatleri, davet sofraları ve akşam yemeği organizasyonlarında et yemeklerinin yanında güvenle sunulabilecek lezzetli bir tariftir. Kalorisi düşük ve protein oranı yüksek olduğu için diyet yapanlar ve kalp-damar hastalığı olanlar tarafından güvenle tüketilebilir. Meksika Fasulyesi Salatası Malzemeleri
Meksika Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır? Meksika fasulyesi konservesi öncelikle suyundan arındırılarak süzülür ve bol su ile yıkanıp süzgeç içine alınır. Kurutulmuş Meksika fasulyesi kullanılacaksa, önceden ıslatılarak haşlanır ve bekletilir. Kornişon turşu, kırmızı bursa biberi küçük küpler halinde doğranır. Kırmızı lahana taze kullanılacaksa ince doğranır ve ufak doğranmış taze soğanlarla bir kenara alınır. Derin bir kâseye Meksika fasulyeleri, kornişon turşular, konserve mısır, bursa biberleri, taze soğanlar ve kırmızı lahana turşusu eklenerek karıştırılır. Küçük bir kâsede rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, bir limonun suyu ve zeytinyağı karıştırılarak salatanın üzerine dökülür. Salata iyice karıştırılır ve yarım saat dinlendirilir. Salata içinde soğan ve sarımsak olduğu için en fazla yarım saat bekletilmelidir. İstenirse servis zamanında dereotu ya da maydanoz eklenebilir. Afiyet Olsun. |