Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez ve oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Yüksek lif içeriği sayesinde özellikle sağlıklı ve zinde kalmak için tercih edilebilecek en doğru baklagillerden biridir. A, B vitaminleri ve magnezyum açısından da zengin olan kuru fasulye, özellikle gelişim çağındaki çocuklar için oldukça faydalıdır. Tam bir protein deposu olan kuru fasulye, konuklarınıza ikram edebileceğiniz, davet sofralarının olmazsa olmazı arasındadır. Kıvamı iyi ayarlandığında herkes tarafından beğenilen bu yemek, eski yıllardan beri keyifle tüketilmektedir. İşte, kuru fasulyenin yapılışı: Malzemeler
Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle kuru fasulyeyi pişirmeden önce gaz ve şişkinlik yapmasını engellemek amacıyla akşamdan ıslatın. Islatma suyuna bir tutam tuz veya karbonat ekleyebilirsiniz. Ertesi gün, fasulyelerin suyunu süzün ve bir tencereye alın. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yaklaşık 10 dakika haşlayın. Ayrı bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağı ısıtın. Yağ ısındıktan sonra kuşbaşı doğranmış dana etlerini ekleyin ve kavurun. Etler suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış kuru soğanları ve kırmızı biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin. Ardından domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra domates ve biber salçasını ekleyin, salçaların kokusu kayboluncaya kadar kavurun. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün ve tencereye ilave edin. Yaklaşık 5 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatları da ekleyin. Son olarak, fasulyelerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Yemeğinizi 10 dakika dinlendirdikten sonra, yanında pirinç pilavı, soğan salatası ve cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Sontaç
12 Temmuz 2024 CumaKuru fasulyeyi akşamdan ıslatmazsam yine de lezzetli olur mu yoksa bu adım zorunlu mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaSontaç, kuru fasulyeyi akşamdan ıslatmak fasulyelerin daha kolay pişmesini ve daha az gaz yapmasını sağlar. Ancak bu adım zorunlu değildir. İsterseniz direkt olarak pişirebilirsiniz fakat fasulyelerin daha uzun sürede pişeceğini ve biraz daha sert kalabileceğini unutmamanızda fayda var. Ayrca, pişirme süresini kısaltmak için düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!