Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Zeytinyağlı fasulye yemeği, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezidir. Yazın sıcağında yanında başka hiçbir şey olmasa da son derece doyurucu ve hafif bir yemektir. Fasulye, yaz sebzesi olduğu için yazın daha lezzetlidir. Ancak kış mevsiminde de pek çok market ve manavda fasulye bulmak mümkündür. Yaz domatesi ile yapılan zeytinyağlı fasulye yemeğinin tadı ise bir efsanedir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında harika bir destekleyicidir. Zeytinyağlı Fasulye Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır? Fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayarak verev şekilde ince doğrayalım ve yıkayarak süzdürelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ve ince doğranmış sarımsakları zeytinyağı ile pişirme kabına alıp soteleyelim. Domates ve salçayı bir arada kullanacağınız yemeklerde mutlaka önce salçayı ekleyin ki, salçanın kokusu çıksın. Sonra kabuğunu soyduğumuz küp doğranmış domatesleri karışıma dahil edip 6-7 dakika kadar soteleyin. Bu aşamada kesme şekerleri ve damak tadınıza uygun miktardaki tuzu yemeğin harcına ekleyin. Fasulyeleri de ilave ettikten sonra su eklemeden tencerenin altını en kısık hale getirin ve kapağını kapatın. Ara sıra buharın uçmasına çok izin vermeden karıştırın. Fasulyelerin rengi dönüp sararmaya başlayınca 1.5 su bardağı sıcak suyunu ilave edin ve kısık ateşte pişirme işlemine fasulyeler yumuşayıncaya kadar devam edin. Bu aşamada fasulyenin cinsine göre eğer suyunu çok çekerse biraz daha su eklemenizde sakınca yoktur. Zeytinyağlı yemekler pişer pişmez hemen servis kabına alınmalıdır. Yoksa zeytinyağlı fasulyenizin rengi kararır. Zeytinyağlı fasulye yemeğini üzerini kapatarak soğumaya bırakın. Ekstra Bilgiler Zeytinyağlı fasulye yemeğini daha lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktası bulunmaktadır:
Bu lezzetli zeytinyağlı fasulye yemeği, sağlıklı ve hafif bir seçenek olup, sofralarınızı şenlendirecektir. Afiyet olsun! |