Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Fasulye

Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Genellikle, kuru fasulye çabuk pişmesi için bir gece önceden ıslatılır. Ancak, gün içerisinde aniden akşam yemeği için kuru fasulye pişirmeye karar verdiğinizde, düdüklü tencere kullanmak işinizi oldukça kolaylaştırır. Bu yöntemle akşam yemeğiniz hızlıca hazırlanmış olacaktır. Şimdi sizlere düdüklüde kuru fasulye tarifini detaylı bir şekilde anlatacağım. Hepinize afiyet olsun.

Düdüklüde Kuru Fasulye Malzemeleri

  • 2 bardak kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gr dana eti
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Düdüklüde Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Bu tarifi, akşamdan fasulyelerini ıslatmayı unutan ya da gün içinde kuru fasulye pişirme kararı alan arkadaşlar için verelim. İlk olarak, kuru fasulyeleri bir tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve ocağa koyarak kaynatın. Fasulyeler kaynamaya başladığında üzerine yarım bardak soğuk su ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın. Fasulyeler her kaynadığında 10 saniye kadar bekleyip yarım bardak daha soğuk su ilave edin. Fasulyeler biraz yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını kapatın.

Şimdi düdüklü tencerede önceden kuşbaşı doğradığınız etleri suyunu çekene kadar pişirin. Etler piştikten sonra ete biraz yağ ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı da düdüklüye alarak kavurun. Soğanlar kavrulunca salçaları ekleyip biraz karıştırın. Ardından, fasulyeleri de ekleyip karıştırarak üzerine isteğe göre su ilave edin. Yemeğin sulu olmasını istiyorsanız, fasulyelerin üzerine iki-üç parmak geçecek kadar su koyun. Tuzunu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra 30-35 dakika orta ateşte pişirin. Eğer çok yumuşak fasulye seviyorsanız, bu süreyi biraz daha uzatabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Göksün

26 Mayıs 2024 Pazar

İyi günler benim eşim işden aradı ve kuru fasulye yap akşama dedi. Bende akşamdam fasulye ıslamamıştım ve nasıl hızlı bir şekilde yapabilim diye araştırırken. Düdüklü aklıma geldi. Düdüklüde kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates (isteğe bağlı)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Yeteri kadar su (fasulyeleri haşlamak için)

Yapılışı:
1. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 5 dakika haşlayın. Bu işlem fasulyelerin gazını alacaktır.
2. Haşlama süresi bitince fasulyeleri süzüp durulayın.
3. Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup ısıtın. Küp küp doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
4. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Eğer domates kullanacaksanız bu aşamada ekleyebilirsiniz.
5. Fasulyeleri tencereye ekleyin ve üzerine 5-6 su bardağı suyu ilave edin.
6. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
7. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve tencerenin buhar

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni