Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru fasulye, doyurucu özelliği, yüksek enerji sağlaması, kolay bulunabilirliği ve ekonomik olması nedeniyle en çok tüketilen baklagiller arasında yer alır. Kemik yapısını güçlendiren ve içerdiği yüksek miktardaki protein sayesinde kırmızı etten farkı bulunmayan kuru fasulye, kırmızı et sevmeyen kişiler için de ideal bir alternatiftir. Davet sofralarının vazgeçilmez yemeği olan kuru fasulye, pirinç pilavı ile birleştiğinde mükemmel bir lezzet şöleni sunar.

Kuru fasulyenin yanına en çok yakışan yemek kesinlikle pirinç pilavıdır. Geleneksel bir yemek olan kuru fasulye pilav, damak tadını bilen kişilerin en çok tercih ettiği yemekler arasında yer alır. Bugün ne pişirsem diye düşünen ev hanımları için kuru fasulye ve pilav mükemmel bir seçenektir. Bu makalede, sizler için kuru fasulye ve pirinç pilavı tarifini paylaştım. Yanında cacık ve soğan salatası ile servis yapıldığında harika bir akşam yemeği sizi bekliyor olacak. Şimdiden afiyet olsun.

Kuru Fasulye Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram kuru fasulye
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su

Kuru Fasulye Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru fasulyeleri yıkayın ve düdüklü tencerenin içine koyarak fasulyeleri iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar kuru fasulyeleri haşlayın. Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Yeşil biberi ve domatesi de doğrayıp hazırlayın. Düdüklü tencerenin altını kapatın ve kuru fasulyelerin suyunu süzün. Düdüklü tencereye sıvı yağı ve kuşbaşı doğranmış etleri ekleyerek etler suyunu tekrar çekene kadar kavurun. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ekleyip biraz daha kavurun. Sonra domatesleri ekleyip iyice karıştırın. Domates salçasını da ekleyip kokusu gidene kadar kavurduktan sonra kuru fasulyeleri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kavurun. Son olarak sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişirdikten sonra yemeğinizin altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Pirinç Pilavı Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 3 su bardağı sıcak su

Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri ılık su ve bir çay kaşığı tuzla yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Geniş bir pilav tenceresine tereyağı ekleyin, üzerine sıvı yağı da ekleyerek arpa şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Şehriyelerin rengi değiştikten sonra suyu süzülen pirinçleri tencereye ekleyin. Tuz, kesme şeker ve limon suyunu da ekledikten sonra sıcak suyu ilave edin. Pilav tenceresinin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencerenin kapağını açın ve üzerine kağıt havlu örterek tencerenin kapağını tekrar kapatın. Yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra pilavınızı kuru fasulye eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Maş Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri