Kuru fasulye, doyurucu özelliği, yüksek enerji sağlaması, kolay bulunabilirliği ve ekonomik olması nedeniyle en çok tüketilen baklagiller arasında yer alır. Kemik yapısını güçlendiren ve içerdiği yüksek miktardaki protein sayesinde kırmızı etten farkı bulunmayan kuru fasulye, kırmızı et sevmeyen kişiler için de ideal bir alternatiftir. Davet sofralarının vazgeçilmez yemeği olan kuru fasulye, pirinç pilavı ile birleştiğinde mükemmel bir lezzet şöleni sunar. Kuru fasulyenin yanına en çok yakışan yemek kesinlikle pirinç pilavıdır. Geleneksel bir yemek olan kuru fasulye pilav, damak tadını bilen kişilerin en çok tercih ettiği yemekler arasında yer alır. Bugün ne pişirsem diye düşünen ev hanımları için kuru fasulye ve pilav mükemmel bir seçenektir. Bu makalede, sizler için kuru fasulye ve pirinç pilavı tarifini paylaştım. Yanında cacık ve soğan salatası ile servis yapıldığında harika bir akşam yemeği sizi bekliyor olacak. Şimdiden afiyet olsun. Kuru Fasulye Tarifi Malzemeleri
Kuru Fasulye Pilav Nasıl Yapılır? Öncelikle kuru fasulyeleri yıkayın ve düdüklü tencerenin içine koyarak fasulyeleri iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar kuru fasulyeleri haşlayın. Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Yeşil biberi ve domatesi de doğrayıp hazırlayın. Düdüklü tencerenin altını kapatın ve kuru fasulyelerin suyunu süzün. Düdüklü tencereye sıvı yağı ve kuşbaşı doğranmış etleri ekleyerek etler suyunu tekrar çekene kadar kavurun. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ekleyip biraz daha kavurun. Sonra domatesleri ekleyip iyice karıştırın. Domates salçasını da ekleyip kokusu gidene kadar kavurduktan sonra kuru fasulyeleri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kavurun. Son olarak sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişirdikten sonra yemeğinizin altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Pirinç Pilavı Malzemeleri
Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle pirinçleri ılık su ve bir çay kaşığı tuzla yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Geniş bir pilav tenceresine tereyağı ekleyin, üzerine sıvı yağı da ekleyerek arpa şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Şehriyelerin rengi değiştikten sonra suyu süzülen pirinçleri tencereye ekleyin. Tuz, kesme şeker ve limon suyunu da ekledikten sonra sıcak suyu ilave edin. Pilav tenceresinin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencerenin kapağını açın ve üzerine kağıt havlu örterek tencerenin kapağını tekrar kapatın. Yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra pilavınızı kuru fasulye eşliğinde servis edin. Afiyet olsun. |