Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuru Fasulye Pilav

Kuru Fasulye Pilav

Kuru Fasulye Pilav, Kuru fasulye doyurucu olması, bol enerji vermesi, kolay bulunması ve oldukça ekonomik olması sebebiyle en çok tüketilen baklagiller arasındadır. Kemik yapısını güçlendiren ve içerisinde bulunan yüksek miktardaki protein sayesinde kırmızı etten hiçbir farkı bulunmayan kuru fasulye, kırmızı et sevmeyen kişiler için de alternatif bir yiyecektir. Davet sofralarının vazgeçilmez yemeği olan kuru fasulye ye bir de pirinç pilavı eşlik ettiğinde mükemmel bir lezzet şöleni ortaya çıkar.

Kuru fasulyenin yanına yakışabilecek olan en muhteşem yemek kesinlikle pirinç pilavıdır. Geleneksel bir yemek olan kuru fasulye pilav, ağzının tadını bilen kişilerin en çok tercih ettiği yemekler arasındadır. Bugün ne pişirsem diye düşünen ev hanımları, özellikle de size bugün ki önerim kuru fasulye ve pilav olacak. Sizler için kuru fasulye ve pirinç pilavı tarifini paylaştım. Denemenizi umuyorum. Yanında cacık ve soğan salatası ile servis yapıldığında müthiş bir akşam yemeği sizi bekliyor olacak. Şimdiden afiyet olsun.

Kuru fasulye tarifi malzemeleri

  • 500 gram kuru fasulye
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su

Kuru Fasulye Pilav Nasıl Yapılır?


Öncelikle kuru fasulyeleri yıkayın düdüklü tencerenin içerisine fasulyeleri iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip, yaklaşık 10 dakika kadar kuru fasulyeleri haşlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Yeşil biberleri ve domatesleri de doğrayıp hazır ettikten sonra düdüklünün altını kapatın, kuru fasulyelerin suyunu süzün. Düdüklü tencereye sıvı yağ ve kuşbaşı doğranmış olan etleri ilave ederek etler saldıkları suyu tekrar çekene kadar kavurun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ve biberleri de ilave edip biraz daha kavurduktan sonra domatesleri de ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra domates salçasını da ekleyip kokusu gidene kadar kavurduktan sonra, kuru fasulyeleri de ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun. Son olarak sıcak su ilave edip yemeğinizin tuzunu ve karabiberi de ilave ettikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirdikten sonra yemeğinizin altını kapatın ve yemeğinizi dinlenmeye bırakın.

Pirinç pilavı malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
Pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri ılık su ve bir çay kaşığı tuzla yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu arada geniş bir pilav tenceresinin içerisinde tereyağı ilave edip, üzerine sıvı yağını da ekleyin ve arpa şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Şehriyelerin rengi değiştikten sonra suyu süzülen pirinçleri de tavanın içerisine ekleyip tuz, kesme şeker ve limon suyunu ve suyunu da ilave ettikten sonra pilav tavasının kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra tavanın kapağını açık tavanın üzerini kâğıt havlu örttükten sonra pilav tenceresinin kapağını tekrar kapatın ve yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra yanında kuru fasulye eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 09:26:19
Kuru Fasulye Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kuru Fasulye Pilav Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Pilav"
Kuru fasulye pilav Türk mutfağının en sağlam ikililerinden birisidir. Ben üniversiteyi bu sene kazandım ve eve çıktım. Evse kuru fasulye pilav nasıl yapabilirim. Fasulyeyi konserve mi alsam marketten alıp ıslasam mı daha lezzetli olur?
Kemal . 03.10.2018 06:53:05
CEVAP YAZ
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur...
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölg...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü...
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir....
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bitkid...
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki...
Fasulye Ekimi
Fasulye Ekimi
Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye %35'lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye eki...
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne...
Kırmızı Fasulye
Kırmızı Fasulye
Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni...
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulye...
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biri de taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zen...
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe...

 

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Konserve Kuru Fasulye
Fasulye Ekimi
Meksika Fasulyesi
Kırmızı Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Fasulye Ağacı
Tavuklu Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
İspir Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Pamukta Fasulye
Soya Fasulyesi Yemeği
Fasulye Unu
Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması
Fasulye Tohumu
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?
Kuru Fasulye Pilav
Haşlanmış Fasulye
Kuru Fasulye Tatlısı
Kuru Fasulye Besin Değeri
Çömlekte Kuru Fasulye
Popüler İçerik
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k...
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka...
Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ...
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk...
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi, Yeşil  yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar.  Çalı şe...
Pamukta Fasulye
Pamukta Fasulye
Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024