Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil fasulye yemeği, hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemektir. Hazırlanması ve pişirilmesi oldukça kolay olan bu yemek, sağlık açısından birçok fayda sunar. Yeşil fasulye, ilkbaharın sevilen besinlerinden biridir ve kadınlar, taze çıktığında bolca alarak kış için konserve yapar veya buzdolabı poşetlerine koyup dondururlar. Kışın ise bu fasulyeleri pişirip sevdiklerine ve misafirlerine sunarlar. Yeşil fasulye yemeği, sade pişirildiğinde bile muhteşem bir tada sahiptir; ancak tavuk veya et ile pişirildiğinde daha da lezzetli hale gelir. Bu makalede, etli yeşil fasulye yemeği tarifini paylaşacağım.

Yeşil Fasulye Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo taze yeşil fasulye
  • 200 gram kırmızı et (tercihen kuşbaşı doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
Yeşil Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, yeşil fasulyeleri ayıklayıp istediğiniz boyutta doğrayın ve büyük bir kabın içinde birkaç kez yıkayıp süzün. Süzdüğünüz fasulyeler süzgeçte beklerken, soğanı, sarımsakları ve yeşil biberleri ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve ince şekilde doğrayın. Yemeği pişireceğiniz tencereye doğranmış etleri koyun ve sıvı yağ ekleyip biraz soteleyin. Ardından içine soğanı, sarımsakları ve biberleri de ilave edip hafifçe kavurmaya devam edin. Daha sonra yeşil fasulyeleri tencereye ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, ara ara karıştırarak fasulyeler sararıncaya kadar pişirin. Fasulyeler sarardığında salçayı, kırmızı toz biberi, karabiberi, tuzu ve domatesleri ekleyin, tekrar karıştırın. Yaklaşık 1-1,5 su bardağı sıcak su ilave edip, fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin. Pişmiş yeşil fasulye yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yağın

21 Nisan 2024 Pazar

Merhabalar akşama misafirim var pilavın yanına yeşil fasulye yapmak istiyorum fakat yeşil fasulyeyi yaparken eti koyunca fasulye pişer et çiğ kalır diye düşünüyorum. O yüzden eti ayrı bir kapta pişirip pişmek üzere olan yeşil fasulyenin içerisine eklesek olur mu

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Uçuk

Merhaba, pirinç pilavın yanına taze fasulye çok yakışır. TaE fasulye yemeğinin etini ayrı bir tencerede kavurmanıza gerek yoktur. Önce etinzi ve soğanınızı kavurduktan sora taze fasulyeyi içerisine ekleyip ve beraber kavuştuktan sonra yemeğin suyunu çektiğiniz zaman yemekte, yemeğin eti de beraber güzelce pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.

2. Cevap
cevap

Eşraf

Tam tersine yemeği yapacağınız tencerede Öncelikle eti direkt ilave edip başka hiçbir şey eklemeden kendi suyunda pişireceksiniz. sonrasında soğan salça gibi malzemeleri ekleyerek onlarda piştikten sonra Yeşil fasulyeyi ilave edeceksiniz. yine kendi suyunda bir süre pişen yeşil fasulyenin üzerine domatesleri koyarak kısık ateşte pişmesini bekleyeceksiniz. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri