Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık hazırlıklarımızı yaparken özenle ve dikkatlice yaptığımız yiyeceklerimizden biri de turşulardır. Fasulye turşusu, çok severek yediğimiz bir turşu çeşididir. Peki turşu kurarken nelere dikkat etmeliyiz ki turşumuz heba olmasın? Tarifimde hepsinden bahsedeceğim. Dilerseniz şimdi size tarifimi vereyim. Hepinize kolay gelsin.

Fasulye Turşusu Malzemeleri
  • 2 kg yeşil fasulye
  • 3 baş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 8 bardak içme suyu
  • 2 tane cam kavanoz
Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyeleri yıkayın ve temizleyin. Daha sonra fasulyeleri haşlamak için büyük bir tencereyi yarısına yakın olacak kadar su doldurun ve kaynaması için ocağa bırakın. Suyunuz kaynamaya başladığında fasulyeleri azar azar tencereye atın. İçine attığınız fasulyeleri su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika kadar içinde tutun. Bu süreyi fasulyenin cinsine göre siz kendiniz ayarlayın. Benim fasulyelerim etli ve iri olduğu için bu süre iyi geldi. Bu sürede fasulyeler çok az haşlanmış oluyor. Bundan fazla pişerse turşumuz çok çabuk olgunlaşır ve erir. Ben 2 kg fasulyeyi dörde bölerek, dört seferde sıcak suya attım. Siz de fasulyenizin kilogramına göre ayarlayıp haşlayın. Haşlayıp çıkardığınız fasulyeleri soğuması için geniş bir tepsiye bırakın.

Fasulyeleri haşladıktan sonra sarımsakları temizleyin. Eğer sarımsaklarınız çok iriyse küçük parçalara bölün. 2 tane kavanoz yazdım ama isterseniz bir büyük kavanoza da koyabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra kavanozun en dibine birkaç sarımsak dizin. Üzerine fasulyeleri bırakın ve aralarına sarımsak koymak üzere kavanozu bu şekilde ağzına kadar doldurun. Daha önceden kavanozların içine içme suyu doldurun ve ne kadar su aldığını ölçün. Suyu tekrar bir kabın içine boşaltın. 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1.5 su bardağı sirkeyi suyun içine ekleyip karıştırın. Sizlere tavsiyem tuzu sıcak su ile eritin çünkü daha çabuk eriyor. Hazırladığınız bu suyu kavanozun içine boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yere kaldırın.

Afiyet olsun.

Not

Arada turşunuzun tuz oranına bakıp kontrol etmeyi unutmayın. Turşularımızın hepsi için bu geçerlidir. Sebzeler tuzu içine çektiğinden tuzu azalabilir. Tuz takviyesi yapmanız gerekebilir. Fasulye seçerken etli fasulye olmasına önem gösterin.

Fasulye Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Soya Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soya Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Fasulye Kaç Kalori?

Taze Fasulye Kaç Kalori?

Taze Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6