Yeşil Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Yeşil Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil fasulye, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir yaz sebzesidir. Yaklaşık yirmi yıl öncesine kadar yeşil fasulyeyi sadece yaz aylarında yiyebilirdik. Kış aylarında ise annelerimizin yazdan hazırladığı konserve yeşil fasulyeleri tüketirdik. Annelerimiz konserve yapmayı ihmal ederse, tüm kış boyunca evde yeşil fasulye pişmezdi. Günümüzde ise artık yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da hormonlu yeşil fasulye satışı yapılmaktadır. Ancak, siz de benim gibi hormonlu yeşil fasulyeye karşıysanız, yaz aylarında mutlaka kendi konserve hazırlıklarınızı yapmalısınız.

Yeşil Fasulye Konservesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo yeşil fasulye
  • 1 kilo domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kalın tuz (Kaya tuzu)
  • 2 su bardağı sıcak su

Yeşil Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil fasulyeyi güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım. Domatesleri yıkadıktan sonra isteğe göre rendeleyin ya da küçük küp şeklinde doğrayın. Daha sonra yeşil fasulyelerin uçlarını kopartıp kılçığını varsa çıkarıp, yeşil fasulyenin büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölün. Eğer yeşil fasulyenin cinsi enli olanlardan ise isteğe göre ince olmasını istiyorsanız ortadan da kesebilirsiniz.
Yeşil fasulyenin de işi bittikten sonra zeytinyağını derin bir tencereye boşaltalım. Üzerine domatesleri ekleyelim. Beş dakika kadar kavurduktan sonra yeşil fasulyeyi de tencereye boşaltalım. Üzerine tuzu ve suyu ilave edip, yeşil fasulyenin rengi hafif sararıp solana kadar kısık ateşte kaynatalım. Fazla kaynatıp da yeşil fasulyeleri pişirmeyin. İşlem bittikten sonra, kaynattığımız yeşil fasulyeleri üzeri iki parmak kadar boşluk kalacak şekilde konserve kavanozlarına doldurup, ağzını bir havlu yardımıyla çok sıkı bir şekilde kapatın. Daha sonra ters bir şekilde mutfak tezgâhının üzerine kapatalım. Bütün malzememiz bitene kadar bu işlemi yapalım. İşimiz bitince ters çevirdiğimiz kavanozların üzerine bir havlu örterek 24 saat kadar bu şekilde bekletip, daha sonra kışın yemek için karanlık bir yerde saklayalım.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Başok

12 Temmuz 2024 Cuma

Yeşil fasulye konservelerini hazırlarken kullanılan zeytinyağının miktarı yeterli mi, yoksa daha fazla eklemek mi gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Başok, konserve yaparken zeytinyağı miktarı genellikle tarife bağlı olarak belirlenir. Ancak, eğer lezzetin biraz daha yoğun olmasını istiyorsanız, az miktarda daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Unutmayın ki fazla yağ eklemek, konservenin yapısını ve muhafaza süresini etkileyebilir. Bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var. Deneyerek ideal miktarı bulabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni