Etli Fasulye Yemeği Etli fasulye yemeği, büyük küçük herkesin severek yediği bir yemektir. Özellikle Doğu bölgelerinde sık sık yapılmaktadır. Yapımı oldukça kolay ve basit olmasına rağmen lezzeti bir o kadar güzeldir. Ramazan ayında iftar sofralarında sıkça yer alan bir yemektir. Etli fasulye yemeği, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiştir. Kadınlar, özellikle Ayşe Kadın fasulye almaya özen gösterirler. Etli fasulye yemeğinin özü, iyi bir fasulye seçimi ile başlar. Kart ve sararmış kalın fasulyeleri almamaya dikkat edin. İyi bir etli fasulye yemeği nasıl yapılır, ondan bahsedelim. Etli Fasulye Yemeği Malzemeleri
Etli Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır? Etli fasulye yemeği yapmaya ilk olarak soğanı, sarımsağı ve yeşil biberleri iyice yıkayıp soyarak başlayın. Daha sonra bu malzemeleri ince ince doğrayın. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın. Fasulyelerin iplerini ayıklayın ve istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz. Derin bir tencerenin içine sıvı yağı ve etleri ekleyin, orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Ardından doğranmış soğan, sarımsak, biberler ve salçayı ekleyip orta ateşte tüm malzemeyi sotelemeye devam edin. Son olarak ayıklanmış fasulyeleri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurduktan sonra üç su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakın. Etli fasulye yemeğini 45 dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın. Etli fasulye yemeği, pilav ve yoğurt ile servis yapmanızı öneririz. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Etli fasulye yemeğinin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, et olarak kuzu eti kullanabilirsiniz. Ayrıca, fasulyeleri önceden sıcak suda haşlayarak yemeğin pişme süresini kısaltabilirsiniz. Yemeği pişirirken içerisine bir adet kesme şeker eklemek, fasulyelerin daha yumuşak ve tatlı olmasını sağlayacaktır. Taze fasulye yerine kuru fasulye kullanarak da bu yemeğin farklı bir versiyonunu yapabilirsiniz. |
Kutluser
27 Nisan 2024 CumartesiMerhabalar ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. Fakat etin pişme süresi ile fasulyenin ki bir olmaz fasulye pistiginde et hala sert kalır mı acaba. Eti önce ayrı bi kap da pişirip dağa sonra fasulyeye katsak o şekilde biraz daha pişirmek olur mu acaba bilgi verir misiniz
Cevap yazRekin
27 Nisan 2024 CumartesiEtli kuru fasulye yapacak iseniz etlerin sert olmasından korkuyorsanız önden etleri biraz pişirmeniz daha iyi olacaktır. Daha sonra fasulyenizle harmanlayarak pişiriniz etleriniz daha yumuşak olacaktır.
Neval
27 Nisan 2024 CumartesiMerhaba etli fasulye yemeği lezzetli bir yemektir. Bu yemeği pişirme evresinde önce etinizi kavurup, inçe kıyılmış soğanlarınızı kattıktan sonra kavurma işlemi bittikten sonra taze fasulyenizi ekleyip salçasını, baharatlarını ekleyip suyunu çektikten sonra beraber güzel bir şekilde pişeceklerdir. Ayrı kaplarda pişiripbrleşröeye etek yoktur. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap