Taze fasulye, yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Hem ana yemek olarak hem de zeytinyağlılar grubunda severek tüketilen yemeklerdendir. Taze fasulye müptelası olarak, yaz bitmeden alıp dipfrizime atarım ve ilk günkü tazeliğini korumuş şekilde pişirir ve tüketirim. En çok hoşuma giden pişirme şekli ise kavurmasıdır. Şimdi sizlerle taze fasulye kavurmasının tarifini paylaşacağım. Taze Fasulye Kavurması Malzemeleri
Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır? Öncelikle fasulyeleri enine veya boyuna doğrayalım. Güzelce yıkayıp süzelim. Bir tarafta soğanları küçük küçük doğrayalım. Yemek yapacağımız tencereye sıvı yağ ekleyelim ve soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından yeşil biberleri de küçük doğrayıp soğanların üzerine ekleyelim. Biraz daha kavurduktan sonra, kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edelim. Ardından baharatları ve salçayı da ekleyip bir iki dakika daha kavuralım. Son olarak fasulyeleri de koyup karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Arada bir yemeği kontrol edip biraz su eklemek gerekebilir. Fasulyeler piştikten sonra üzerine yumurtaları kırıp karıştıralım. Birkaç dakika sonra ocağı kapatıp sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
Yazın taze fasulye bulmak kolaydır, ancak kışın da bu lezzeti tatmak isterseniz, taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkayıp, dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece dilediğiniz zaman taze fasulye kavurması yapabilirsiniz. |