Konserve kuru fasulye, öğrenci, çalışan veya ev hanımı olan herkesin kolayca yapabileceği, pratik bir yemektir. Ani misafir baskınları için konserve kuru fasulye yemeği hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Bu durumda hem siz zorlanmazsınız hem de misafirleriniz uzun süre aç beklemezler. Misafiri çok gelen biriyseniz, evinizde çeşitli konserve ürünlerini sürekli bulundurmanız yararınıza olacaktır. Her ne kadar konserve ürünlerin sürekli tüketimini tavsiye etmesem de, acil durumlar için bulundurmak hızlı ve pratik olmanızı sağlar. Konserve Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
Konserve Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle, yemeğin pişeceği tencere ocağın üzerine alınır ve ocağın altı kısık ateşte açılıp, tencere az miktarda ısıtılır. Isınmış olan tencerenin içine küp küp doğranmış etler veya pastırma ilave edilir ve etler kendi suyunu verip çekene kadar pişirilir. Üzerine yağlar eklenip 3-4 dakika kadar yağın içerisinde etler kavrulur. Sonra kuru soğan yemeklik şekilde doğranır ve etlerin içine eklenip kavurma işlemine devam edilir. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. Biber ve domates salçası da tencereye eklenir ve güzelce harmanlanır. Sotelenmesi için 1-2 dakika yeterli olacaktır. Konserve olan kuru fasulye, bir süzgecin içine alınıp ılık su ile temiz bir şekilde yıkanır. Yıkanmış olan kuru fasulye tencereye koyulup, üzerine tuz ve baharatlar serpiştirilir. Bu şekilde harç biraz kavrulur ve harcın üzerine sıcak su eklenerek, tencerenin altı kısığa alınır. Yemek kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilip, ocağın altı kapatılır. Hazırlanmış olan konserve kuru fasulye servis için hazırdır. Bu arada yemeğin yanında sebze söğüş veya pilav düşünebilirsiniz. Afiyet olsun. |
buse
15 Nisan 2024 PazartesiGerçeği varken konservesine ne gerek var ki? Bu konserve kuru fasulyeler kimyasal işlenmeden geçmiyor mu? Sağlık ve besleyicilik açısından kendimiz yapsak daha iyi değil mi?
Cevap yazAdmin
15 Nisan 2024 PazartesiBuse hanım, elbette ki taze gıdalar genellikle daha sağlıklı ve besleyici olabilir. Ancak, konserve kuru fasulye de pratiklik açısından tercih edilebilir. Konserve işlemi, besinlerin uzun süre dayanmasını sağlar ve besin değerlerini büyük ölçüde korur. Ayrıca, doğru bir şekilde konserve edilmiş kuru fasulyeler kimyasal işlemlerden geçmeden de hazırlanabilir. Yine de, zamanınız ve imkanınız varsa, taze fasulye kullanmak her zaman iyi bir tercih olabilir.