Konserve Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Konserve Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve kuru fasulye, öğrenci, çalışan veya ev hanımı olan herkesin kolayca yapabileceği, pratik bir yemektir. Ani misafir baskınları için konserve kuru fasulye yemeği hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Bu durumda hem siz zorlanmazsınız hem de misafirleriniz uzun süre aç beklemezler. Misafiri çok gelen biriyseniz, evinizde çeşitli konserve ürünlerini sürekli bulundurmanız yararınıza olacaktır. Her ne kadar konserve ürünlerin sürekli tüketimini tavsiye etmesem de, acil durumlar için bulundurmak hızlı ve pratik olmanızı sağlar.

Konserve Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr konserve kuru fasulye
  • 150 gr kuşbaşı dana eti veya pastırma
  • 2 yemek kaşığından biraz az domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı margarin
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam kırmızı pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • Tuz

Konserve Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yemeğin pişeceği tencere ocağın üzerine alınır ve ocağın altı kısık ateşte açılıp, tencere az miktarda ısıtılır. Isınmış olan tencerenin içine küp küp doğranmış etler veya pastırma ilave edilir ve etler kendi suyunu verip çekene kadar pişirilir. Üzerine yağlar eklenip 3-4 dakika kadar yağın içerisinde etler kavrulur. Sonra kuru soğan yemeklik şekilde doğranır ve etlerin içine eklenip kavurma işlemine devam edilir. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. Biber ve domates salçası da tencereye eklenir ve güzelce harmanlanır. Sotelenmesi için 1-2 dakika yeterli olacaktır.

Konserve olan kuru fasulye, bir süzgecin içine alınıp ılık su ile temiz bir şekilde yıkanır. Yıkanmış olan kuru fasulye tencereye koyulup, üzerine tuz ve baharatlar serpiştirilir. Bu şekilde harç biraz kavrulur ve harcın üzerine sıcak su eklenerek, tencerenin altı kısığa alınır. Yemek kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilip, ocağın altı kapatılır. Hazırlanmış olan konserve kuru fasulye servis için hazırdır. Bu arada yemeğin yanında sebze söğüş veya pilav düşünebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

buse

15 Nisan 2024 Pazartesi

Gerçeği varken konservesine ne gerek var ki? Bu konserve kuru fasulyeler kimyasal işlenmeden geçmiyor mu? Sağlık ve besleyicilik açısından kendimiz yapsak daha iyi değil mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Buse hanım, elbette ki taze gıdalar genellikle daha sağlıklı ve besleyici olabilir. Ancak, konserve kuru fasulye de pratiklik açısından tercih edilebilir. Konserve işlemi, besinlerin uzun süre dayanmasını sağlar ve besin değerlerini büyük ölçüde korur. Ayrıca, doğru bir şekilde konserve edilmiş kuru fasulyeler kimyasal işlemlerden geçmeden de hazırlanabilir. Yine de, zamanınız ve imkanınız varsa, taze fasulye kullanmak her zaman iyi bir tercih olabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Ağacı Türleri ve Özellikleri

Fasulye Ağacı Türleri ve Özellikleri