Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şekilde hazırlanır. Bu durum da hem siz sıkıntıya girmeyeceksiniz, hemde misafirleriniz çok fazla aç beklemeyecektir. Misafiri çok gelen bir kişi iseniz, her çeşit konserve ürünlerini, evde sürekli bulundurmanız da yarar vardır. Her zaman konserve ürünleri tüketilmesini pek tavsiye etmesem de, acil durumlar bulundurmak seri olmanızı sağlayacaktır.

Konserve Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler;
  • 500 gr konserve kuru fasulye
  • 150 gr kuşbaşı dana et, pastırmada olabilir
  • 2 yemek kaşığından biraz az domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 tane küçük boy kuru fasulye
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kaşığı margarin
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam kırmızı pul biber
  • 1 tutam karabiber
Konserve Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı;

Öncelikle, yemeğin pişeceği tencere ocağın üzerine alınır ve ocağın altı, kısık ateşte açılıp, tencere az miktarda ısıtılır. Isınmış olan tencerenin içine, küp küp doğanmış etler ve ya pastırma ilave edilir ve etler kendi suyunu verip çekene kadar, pişirilir. Üzerine yağları ekleyip 3-4 dakika kadar yağın içerisinde etler kavrulur. Sonra kuru soğan yemeklik şekilde doğranır ve etlerin içine eklenip, kavurma işlemine devam edilir. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. Biber ve domates salçasını da tencereye eklenir ve güzelce harmanlanır. Sotelenmesi için 1-2 dakika yeterli olacaktır.

Konserve olan kuru fasulye, bir süzgecin içerisine alınıp ılık su ile temiz bir şekilde yıkanır. Yıkanmış olan kuru fasulye tencereye koyulup, üzerine tuz ve baharatları serpiştirilir. Bu şekilde harç biraz kavrulur ve harcın üzerine sıcak su eklenerek, tencerenin altını kısığa alınır. Yemek kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilip, ocağın altı kapatılır. Hazırlanmış olan konserve kuru fasulye servis için hazır haldedir. Bu arada yemeğin yanında sebze söğüş veya pilav düşünebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 07.11.2018 14:01:05
Konserve Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Konserve Kuru Fasulye Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Konserve Kuru Fasulye"
Gerçeği varken konservesine ne gerek var ki? Bu konserve kuru fasulyeler kimyasal işlenmeden geçmiyor mu? Sağlık ve besleyicilik açısından kendimiz yapsak daha iyi değil mi?
Buse . 31.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur...
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz yada kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölge...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü...
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir....
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bi...
Fasulye Ekimi
Fasulye Ekimi
Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye % 35 lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye ek...
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne...
Kırmızı Fasulye
Kırmızı Fasulye
Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni...
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan kuru fasulye : Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli,etsiz,pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyey...
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biride taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zeng...
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı, Bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe...
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fasulye olarak ta tüketilebilir. Taze fasulyenin taneleri yapılışı, lezzeti ve besin değeri kur...

 

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Konserve Kuru Fasulye
Fasulye Ekimi
Meksika Fasulyesi
Kırmızı Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Fasulye Ağacı
Tavuklu Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
İspir Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Pamukta Fasulye
Soya Fasulyesi Yemeği
Fasulye Unu
Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması
Fasulye Tohumu
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori
Kuru Fasulye Pilav
Haşlanmış Fasulye
Kuru Fasulye Tatlısı
Kuru Fasulye Besin Değeri
Çömlekte Kuru Fasulye
Popüler İçerik
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka...
Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ...
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk...
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şe...
Pamukta Fasulye
Pamukta Fasulye
Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla...
Soya Fasulyesi Yemeği
Soya Fasulyesi Yemeği
Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler ke...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019