Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Kuru Fasulye

Pastırmalı kuru fasulye yapmanın birkaç inceliği bulunmaktadır. Vereceğim bu tarif, kolay ve lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye tarifi olacak. Sizler bu tarifte ufak değişiklikler yaparak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin; pastırma yerine kavurma, sucuk veya tavuk göğsü kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Pastırmalı Kuru Fasulye Malzemeleri

  • 130 gram pastırma (6-7 dilim)
  • 400 gram kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Bir gün öncesinden ıslattığınız kuru fasulyenin suyunu süzün. Yeni su ekleyip bir taşım kaynatın. Tekrar suyunu süzün ve yeniden su ekleyip bir kez daha kaynatıp yine suyunu süzün. Düdüklü tencerenizin içine zeytinyağını koyun. Soğanı ve biberleri yemeklik şekilde doğrayın. Doğradığınız soğan ve biberleri zeytinyağının üzerine ekleyin ve bir süre kavurun. Kavrulan soğan ve biberlere bir yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçası ekleyin. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri soyup rendeleyin ve tencereye ekleyin. Bu aşamada tencereye karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin. Bu şekilde bir iki dakika domates sosunu kaynatın. Pastırmaları ve kuru fasulyeleri tencereye ekleyin. Ekledikten sonra tencerenin sıcaklığı düşecektir; iki dakika kadar bekledikten sonra normal ısısına dönecektir. Kaynamış suyu fasulyenin iki parmak üstüne çıkacak kadar ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonunda çok lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye servise hazır.

Ekstra Bilgiler

Pastırmalı kuru fasulye yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta mevcuttur. Fasulyelerin bir gece önceden ıslatılması, pişme süresini kısaltır ve yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, pastırmanın çok fazla pişirilmemesi, yemeğin lezzetini artırır. Pastırmanın tuzlu olabileceğini göz önünde bulundurarak, yemeğin tuz miktarını kontrollü bir şekilde ayarlamak önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni