Fasulye Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fasulye Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye pilaki, kuru fasulyenin sebzelerle zenginleştirilmiş, aromatik bir tarifidir. Bu tarifte kereviz sapı, defne yaprağı ve maydanoz gibi malzemeler kullanılarak lezzet ve koku katılmıştır. Eğer bu malzemelerden herhangi birini sevmiyorsanız, tariften çıkarabilirsiniz. Şimdi, fasulye pilaki tarifini sizinle paylaşıyorum. Hepinizin ellerine sağlık.

Fasulye Pilaki Malzemeleri

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet havuç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6 diş sarımsak
  • 3 bardak sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kereviz sapı
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yeteri miktarda tuz

Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır?

İlk olarak, kuru fasulyeleri hızlı haşlanması için bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün fasulyeleri süzün ve üzerine çıkacak kadar su ekleyerek 40 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri tekrar süzün.

Daha sonra, soğanları halka şeklinde ince ince doğrayın ve orta boy bir tencereye zeytinyağını alın. Doğradığınız soğanları ekleyip hemen ardından salçayı ilave edin. Salçayla beraber 3 dakika kadar kavurun.

Soğan ve salça kavrulunca, önceden yemeklik doğradığınız havuçları, patatesleri ve bütün halde sarımsakları ilave edin. Bütün bu sebzeleri karıştırarak 3 dakika daha kavurun ve 3 bardak sıcak suyu da ilave edin. Suyu eklemeden önce haşlanmış fasulyeleri de eklemeyi unutmayın.

Sıra yeşillikleri eklemeye geldi. Maydanoz saplarını, kibrit çöpü boyutunda doğradığınız kereviz sapını ve defne yapraklarını tencereye alın. Tuz ve şekeri de serpip tencerenin kapağını kapatın.

Orta ısıda 40 dakika kadar, fasulyeler iyice yumuşayıp yenecek kıvama gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Maydanoz ve kereviz saplarını, defne yapraklarını içinden çıkardıktan sonra ılık servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fasulye pilaki, zeytinyağlı yemekler kategorisine girer ve genellikle soğuk servis edilir. Bu yüzden pişirdikten sonra bir süre dinlendirilmesi önerilir. Ayrıca, bu yemek, limon dilimleri ve taze yeşilliklerle süslenerek servis edilebilir. Fasulye pilaki, besleyici değeri yüksek bir yemek olup, protein ve lif açısından zengin olduğu için sağlıklı bir öğün seçeneğidir.

Fasulye Pilaki Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Siyah Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Siyah Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Meksika Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Meksika Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Yeşil Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6