Fırında Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Fırında Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Taze Fasulye

Fırında taze fasulye, farklı yemekler denemek isteyen ve sürekli aynı tarifleri uygulamaktan sıkılan ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karamelize olan fasulyeler çok hoş bir lezzet alır ve özellikle sebze yemekte zorlanan çocuklara severek yedirilebilir. Sunumu ve görünümü güzel olan bu yemek ile akşam yemeği davetlerinde ya da özel gecelerde bütün övgüleri toplayabilirsiniz. Fırında taze fasulye istenirse etli ya da zeytinyağlı olarak yapılabilir. Zeytinyağlı tarifi ek yemek ya da ana yemek olarak sunmak mümkündür. Ayrıca zeytinyağlı fırında taze fasulye, et yemeklerinin ya da tavuklu ana yemeklerin yanında lezzetli bir garnitür olacaktır. Yağ oranı az olacağı için diyet yapanların ya da kalp ve damar hastalığı yaşayanların da severek ve güvenle tüketebileceği bir yemektir.

Fırında Taze Fasulye Malzemeleri

  • 1 kilo taze fasulye
  • 4-5 adet olgun domates
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre zeytinyağı)

Fırında Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyeler iyice temizlenir, ayıklanır ve yıkanarak bir kenarda bekletilir. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanlar, biberler ve et alınır. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış domatesler ve fasulyeler eklenir ve beş altı dakika kavrulur. Kavrulan sebzeler bir fırın kabına alınır. Bir kase içinde 2 su bardağı kaynar suya, domates salçası, biber salçası ve baharatlar eklenerek sos haline getirilir. Hazırlanan sos sebzelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında bir saat kadar pişirilir. Pişirmenin yarım saatinde fırın içindeki sebzeler karıştırılarak alt üst edilir. Fırından alındıktan sonra on dakika kadar dinlendirilir ve sıcak servis edilir.

Zeytinyağlı Fırında Taze Fasulye

Zeytinyağlı yapmak için uygulanacak yöntem aynıdır fakat ilk aşamada eklenen et olmadan pişirme yapılır. Onun dışında aynı adımlar izlenerek zeytinyağlı fasulye elde edilmiş olur. Zeytinyağlı fasulyeye salça eklemek istemeyenler, salça eklemeden sadece iki bardak su ile baharatları eklemeleri yeterli olacaktır. Kavurma esnasında iki adet küp şeker eklemeleri, daha lezzetli bir yemek elde etmelerini sağlar.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni