Fırında Taze Fasulye Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karamelize olan fasulyelerden çok hoş bir lezzet alınır ve özellikle sebze yemekte zorlanan çocuklara severek yedirilebilir. Sunumu ve görünümü güzel olan bu yemek ile akşam yemeği davetlerinde ya da özel gecelerde bütün övgüleri toplayabilirsiniz. Fırında taze fasulye istenirse etli ya da zeytin yağlı olarak yapılabilir. Zeytin yağlı tarifi ek yemek ya da ana yemek olarak sunmak mümkündür ayrıca zeytin yağlı fırında taze fasulye et yemeklerinin ya da tavuklu ana yemeklerin yanında lezzetli bir garnitür olacaktır. Yağ oranı az olacağı için diyet yapanların ya da kalp ve damar hastalığı yaşayanların da severek ve güvenle tüketebileceği bir yemektir.
Fırında Taze Fasulye Malzemeler - 1 kilo taze fasulye
- 4-5 adet yemeklik etli domates
- 500 gr yemeklik kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Tuz, kara biber, kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ isteğe göre zeytin yağı
Fırında Taze Fasulye Yapılışı
Öncelikle fasulyeler iyice temizlenir ve ayıklanıp yıkanarak bir kenarda bekletilir. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanlar, biberler ve et alınır ve et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur, üzerine yemeklik doğranan domatesler ve fasulyeler eklenir ve beş altı dakika kavrulur. Kavrulan sebzeler bir fırın kabına alınır. Bir kase içerisinde 2 su bardağı kaynar su içinde, domates salçası, biber salçası ve baharatlar iyice karıştırılarak sos haline getirilir. Hazırlanan sos sebzelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında bir saat kadar pişirilir. Pişirmenin yarım saatinde fırın içindeki sebzeler karıştırılarak alt üst edilir. Fırından alındıktan sonra on dakika kadar dinlendirilir ve sıcak servis edilir.
Zeytin yağlı yapmak için uygulanacak yöntem aynıdır fakat ilk başta eklenen et olmadan pişirme yapılır onun dışında aynı adımlar izlenerek zeytin yağlı fasulye elde edilmiş olur. Zeytin yağlı fasulyeye salça katmak istemeyen hanımlar salça eklemeden sadece iki bardak su ile baharatları eklemeleri yeterli olacaktır ve kavurma esnasında iki adet küp şeker eklemeleri daha lezzetli bir yemek elde etmelerini sağlar.
Afiyet Olsun. Son Güncelleme : 19.10.2018 05:01:30 Fırında Taze Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Fırında Taze Fasulye" Selam arkadaşlar. Ben genellikle ocakta yemekler yapmayı tercih ederim. Yani gözümün önünde olunca daha kontrolümde oluyor gibi geliyor. Fırında yemek yapmayı çok tercih etmezdim ama kayınvalidem ısrarla Fırında taze fasulye dene diyor. Bende tamam dedim. Bilen arkadaşlar bana tarif verirse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Birsen . 02.11.2018 20:58:42 CEVAP YAZ |  | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur... |  | Fasulye Çeşitleri | Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz yada kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölge... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü... |  | Patatesli Taze Fasulye | Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir.... |  | Fasulye Yetiştiriciliği | Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bi... |  | Konserve Kuru Fasulye | Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki... |  | Fasulye Ekimi | Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye % 35 lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye ek... |  | Meksika Fasulyesi | Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne... |  | Kırmızı Fasulye | Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni... |  | Islatmadan Kuru Fasulye | Islatmadan kuru fasulye : Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli,etsiz,pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyey... |  | Güveçte Taze Fasulye | Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biride taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zeng... |  | Fasulye Ağacı | Fasulye Ağacı, Bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe... | | | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | | Fasulye Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Patatesli Taze Fasulye | | Fasulye Yetiştiriciliği | | Konserve Kuru Fasulye | | Fasulye Ekimi | | Meksika Fasulyesi | | Kırmızı Fasulye | | Islatmadan Kuru Fasulye | | Güveçte Taze Fasulye | | Fasulye Ağacı | | Tavuklu Taze Fasulye | | Fırında Taze Fasulye | | Fırında Kuru Fasulye | | İspir Fasulyesi | | Çalı Fasulyesi | | Pamukta Fasulye | | Soya Fasulyesi Yemeği | | Fasulye Unu | | Kemikli Etli Kuru Fasulye | | Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması | | Fasulye Tohumu | | Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori | | 1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori | | Kuru Fasulye Pilav | | Haşlanmış Fasulye | | Kuru Fasulye Tatlısı | | Kuru Fasulye Besin Değeri | | Çömlekte Kuru Fasulye | Popüler İçerik | Tavuklu Taze Fasulye Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k... | Fırında Kuru Fasulye Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ... | İspir Fasulyesi İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk... | Çalı Fasulyesi Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şe... | Pamukta Fasulye Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla... | Soya Fasulyesi Yemeği Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler ke... | |