Kuru fasulye, çoğunlukla sonbahar ve kış aylarında hemen hemen her evde pişer. Hem sağlıklı hem ekonomik bir yemektir ve her kişinin kendine has pişirme yöntemi vardır. Kuru fasulyenin birçok yemek tarifi bulunur. Sucuklu kuru fasulye, pastırmalı kuru fasulye, tavuklu kuru fasulye, kuşbaşılı kuru fasulye, güveçte kuru fasulye gibi çeşitler bu yemeğin sevilen ve beğenilerek yenilen türleri arasındadır. Bu makalede, kemikli etli kuru fasulye tarifini paylaşacağım. Kemikli etli kuru fasulye, mükemmel bir yemektir ve mutlaka denemelisiniz. Eğer bir de düdüklü tencerede pişirirseniz tadı lokum gibi olur ve yerken tadına doyamazsınız. Şimdi, kemikli etli kuru fasulye tarifimize geçelim. Malzemelerinizi hazırlayın ve akşam yemeği için sevdiklerinize bu lezzetli kemikli etli kuru fasulye yemeğinden pişirin. Kemikli Etli Kuru Fasulye İçin Gereken Malzemeler
Kemikli Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır? İlk olarak, bir gün önceden akşamdan kuru fasulyeleri derin bir kapta ıslatın. Sabah kadar şişecektir. Islatırken 1 çay kaşığı karbonat veya yarım yemek kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. Bu, fasulyelerin kolay şişmesini sağlar. Yemek pişireceğiniz gün, şişmiş fasulyelerin suyunu süzün ve birkaç defa yıkayıp tekrar süzün. İsterseniz 5 dakika kadar bir tencerede haşlayabilirsiniz. Eğer haşlarsanız, bu suyu da süzmeyi unutmayın. En son süzdüğünüz kuru fasulyeler süzgeçte beklerken, diğer aşamaya geçebilirsiniz. Kemikli eti tencereye koyun ve 10-15 dakika kadar haşlayın. Sonra, yemeği pişireceğiniz tencereye iri olmayacak şekilde doğradığınız soğan ve biberleri koyun ve yağ ile biraz kavurun. Ardından biber salçası ve domates salçasını ekleyip karıştırın ve haşlanmış kemikli etleri ilave edin. Hafif alt üst çevirerek kavurun. İsterseniz bu aşamada yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Hafifçe kavurduğunuz kemikli etin üzerine kuru fasulyeleri ekleyin. Tuzunu ve sıcak suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Ben pişirirken karabiber ve kekik eklemiyorum ama severseniz kullanabilirsiniz. Daha da lezzet katar. Kaynayan yemeği kısık ateşte 45-50 dakika veya 1 saat kadar pişirin. Ancak bazı fasulyeler daha az zamanda veya daha geç zamanda pişebilir, bu nedenle pişirme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |