Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Maş yeşil fasulyesi yemeği, Maş fasulye halk arasında pek fazla bilinmeyen bir fasulye çeşidi olsa da oldukça yararlı bir sebzedir. Maş fasulyesi cin fasulyesi olarak da bilinen bir tür olup, günümüzde insanlar tarafından yeni yeni bilinmeye başlamıştır. Maş fasulyesi bağırsaklara ve yüksek şeker gibi hastalıklara iyi gelen bir sebze olduğundan ötürü insanların mutlaka tüketmesi gereken bir gıda çeşididir. Özellikle maş fasulyesinin içerisinde bulunan B vitamini oldukça zengin olduğundan ve protein değeri yüksek bir gıda olduğundan gündelik mutfak yemekleri arasına girmesi gereken bir besindir. Ülkemizde maş fasulyesi Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişmektedir. Görüntü olarak yeşil bir renge ve küçük boyutlara sahip bir sebzedir. Maş fasulyesinin özellikle piyaz olarak kullanılmasının dışında yemekleri de yapılmaktadır. Ayrıca pilav yemeği içerisine de rahatlıkla ilave edilerek kullanılabilen bir gıda olması kullanım çeşitliliğinin en büyük göstergesidir. Maş fasulyesi taze tüketilmesi gereken bir gıda olup pişirilerek servis edilmelidir. Diğer bakliyatlar gibi suda bekletilerek işlem görmesine gerek yoktur.

Maş fasulyesi yemeği malzemeleri
  • Yarım kilo maş fasulyesi,
  • Bir tatlı kaşığı dolusu biber salçası,
  • On adet yeşil biber,
  • Bir tatlı kaşığı dolusu domates salçası,
  • İki adet küp şeker tanesi,
  • Bir adet domates,
  • Üç diş sarımsak,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • Zeytinyağ,
Maş fasulyesinin yemeği nasıl yapılır?

Maş fasulyesi taze olarak tüketilen bir gıda olduğundan bir gece önceden bekletme işlemi yapılmadan direk kullanabilirsiniz. Daha sonra bir tencere içerisine zeytinyağı ilave edilerek ocak üzerine normal ateşe alınır ve içerisine doğranan yeşil biber, sarımsak ve soğanlar ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulan malzemelerin üzerine salçalarda ilave edilerek özenene kadar iyice kavrulur. Özleşen karışımın içerisine doğranan domateslerde ilave edildikten sonra maş fasulyeleri de tencere içerisine ilave edilerek baharatları da eklenir ve üzerini geçer geçmez ilave edilen suyla tencerenin kapağı kapatılarak pişmesi için beklenir. Altı kaynadığında kısılarak kısık ateşte ortalama kırk dakika pişmeye bırakılan maş fasulye yemeğimiz pişmiş ve hazır hale gelir. Maş fasulye yemeğinin en önemli lezzet ayrıntısı içerisine giren bol miktardaki yeşil biberdir. O nedenle maş fasulye yemeği yapılırken yeşil biberin bol miktarda konulması gerektiğinin unutulmaması gerekir. Böylelikle maş fasulye yemeğiniz hem daha lezzetli hem de görsel olarak çok daha güzel olacaktır.

Afiyet olsun.

Maş Fasulyesi Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Haber Bülteni

Güncel

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6