Taze Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Taze Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Konservesi

Taze fasulye konservesi, yaz aylarında topladığımız veya satın aldığımız sebzeleri kış aylarında tüketebilmek için saklama yöntemidir. Konserve işlemi sayesinde hazırladığımız sebzeleri bozulmadan uzun süre saklayabiliriz. Eskiden derin dondurucuların olmadığı zamanlarda konserve yapmak, sebzeleri kış aylarında tüketebilmek için sıkça kullanılan bir yöntemdi. Çeşitli konserve türleri hazırlanır ve kış aylarında kullanılırdı. Örneğin, közlenmiş sebze konserveleri, taze fasulye konservesi, ve domates konservesi gibi birçok çeşit hazırlanırdı. Günümüzde eskisi kadar sık konserve hazırlanmıyor olsa da, konservenin yeri bir başkadır. Eğer siz de benim gibi düşünüyorsanız, taze fasulye konservesi tarifini sizlerle paylaşıyorum. Okuyup deneyebilirsiniz. Kış aylarında taze fasulye bulmak her zaman mümkün olmayabilir ve bulduğumuz fasulyeler de genellikle kılçıklı, hormonlu veya seralarda yetişmiş olabilir. Bu nedenle yazdan hazırlayıp kışın gönül rahatlığı ile tüketebiliriz.

Malzemeler

  • 2 kilo kılçıksız taze fasulye,
  • 4 adet iri boy domates,
  • 4 adet sivri biber,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 4 adet yarım kiloluk cam kavanoz veya 2 adet 1 kiloluk kavanoz.

Hazırlanışı

Taze fasulye konservesi için öncelikle fasulyeleri yıkayıp dilediğimiz şekilde ve boyutta doğrayıp bir kenara alıyoruz. Daha sonra derin bir tencereye ince ince doğradığımız sivri biberleri ve kabuklarını soyup iri iri doğradığımız domatesleri koyuyoruz. Ardından zeytinyağı, taze fasulye ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Acı seviyorsanız içerisine cin biberi ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeleri eklediğimiz tencerenin ağzını kapatıp fasulyelerin sulanıp sararıncaya kadar bekliyoruz. Daha sonra yıkayıp kuruladığımız cam kavanozlara sıcak sıcak dolduruyoruz. Fasulyeleri koyduğumuz kavanozların ağzını sıcak suda yıkayıp kuruttuğumuz kapaklarla sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Bütün malzeme bitinceye kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz. Hiç kaldırmadan olduğu yerde soğuyan konserveleri daha sonra güneş görmeyen bir ortamda saklıyoruz. Umarım kolaylıkla yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Önemli Notlar

Konserve yapacağınız cam kavanozların ağız kısımlarında kesinlikle kırık veya çatlak olmamalı. Kavanozları her yıl yenilemenize gerek yok fakat kapakları mutlaka yeni olmalı. Dilerseniz hazırladığınız konserveleri derin bir tencereye ters bir şekilde koyup yarısına kadar su doldurup yaklaşık 20 dakika kaynatarak hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz fasulyeleri kavurmak yerine haşlayıp aynı şekilde sıcak sıcak kavanozlara doldurabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Konserve yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise hijyendir. Kullanacağınız tüm malzemelerin temiz olduğundan emin olun. Ayrıca, konserve yapımında kullanılan kapakların hava almaması, konservenin uzun süre dayanıklılığını sağlamak için kritik bir öneme sahiptir. Eğer kapaklar hava alırsa, konservenin bozulma riski artar. Bu nedenle, kapakları kapattıktan sonra kavanozları ters çevirip sızdırma olup olmadığını kontrol etmek iyi bir pratiktir. Konservelerinizi serin, kuru ve karanlık bir yerde saklayarak raf ömrünü uzatabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Fasulye Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Çalı Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çalı Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Etli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Etli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Fasulye Kaç Kalori?

Taze Fasulye Kaç Kalori?