Kışlık Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kışlık Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Hemen her kadın kış hazırlığı yaparken, mevsiminde aldığı taze fasulyeleri hazırlayarak buzdolabı poşetinde derin dondurucuda saklamaktadır. Çoğunlukla kış ayı için hazırlık yapılırken pek çok sebze mevsiminde alınıp kurutulur ya da uygun hazırlama teknikleri ile hafif pişirildikten sonra poşetlenerek kaldırılır.

Daha sonra istediğimiz zaman taze fasulye yeme imkanı sağlamış oluruz. Taze fasulye, eski zamanlardan bu yana genellikle kurutularak kış ayları için hazırlanırdı. Şimdi günümüzde hanımlar, hem kurusunu hem de hazırlayıp poşetleyerek derin dondurucuda muhafaza ederler. Aslında her iki türde farklı lezzetlerde yemek yeme olanağı sunmaktadır.

Kışlık taze fasulye hazırlamak oldukça kolay bir işlemdir. Bazı hanımlar, taze fasulyenin içerisine domates ve soğan ekleyerek hafif kavurduktan sonra buzdolabına kaldırmayı tercih etmektedir. Fakat bazı kadınlar sade olarak taze fasulyeyi poşetleyerek derin dondurucuda muhafaza eder. Canınız istediği zaman taze yeşil fasulyeyi ister kıymalı, isterseniz zeytinyağlı olarak pişirebilirsiniz.

Kışlık Taze Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 kilo mevsiminde taze yeşil fasulye
  • 3 adet büyük boy domates
  • 2 yemek kaşığı sofra tuzu

Kışlık Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Mevsiminde alınan taze yeşil fasulyeler güzelce ayıklanır, istediğiniz boyutta olacak şekilde doğrandıktan sonra bol suyla yıkanır. Daha sonra suyunu süzmesi için süzgeç içerisine alınır.

Bu arada domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küp şeklinde ufak olmamasına dikkat ederek doğrayın. Daha sonra domatesleri tencerenin içerisine alın. Üzerine suyunu süzmüş olan taze yeşil fasulyeleri ilave edin. Malzemelerin üzerine sofralık tuzunu ilave ettikten sonra ocağın altını yakın ve tencereyi üzerine koyun. Ocağın altı kısık olacak şekilde taze fasulyeleri arada sırada karıştırarak rengi değişene kadar kavurun. Eğer fasulyelerin rengi dönmüş ama içerisindeki su miktarı fazla ise ocağın altını açarak harlı ateşte suyunu çektirin.

Kavrulan taze fasulyeleri soğuması için geniş bir tepsinin üzerine dökün. Taze yeşil fasulyeler soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerinin içerisine eşit miktarda paylaştırın. Ağzını kapatmadan önce poşetlerin çok fazla yer kaplamaması için uzunlamasına yayın ve havasını alarak ağzını kapatın. Daha sonra hazırladığınız kışlık taze fasulyeleri derin dondurucuda muhafaza etmek için kaldırın. Bu arada, derin dondurucudan pişirmek için çıkardığınız taze yeşil fasulyeyi özellikle buzu çözüldükten sonra pişirilmelidir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fasulyelerin daha lezzetli olması için kavurma işlemi sırasında üzerine bir çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca, fasulyeleri poşetlemeden önce tamamen soğuduğundan emin olun, aksi takdirde poşetlerin içinde su buharı oluşabilir ve fasulyelerin yapısını bozabilir.

Derin dondurucudan çıkardığınız fasulyeleri pişirmeden önce bir süre buzdolabının alt rafında bekleterek yavaşça çözülmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, fasulyelerin dokusunun daha iyi korunmasını sağlar.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri