Çömlekte Kuru Fasulye Çömlekte kuru fasulye, Kuru fasulye Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasındadır. Küçük büyük herkes tarafından beğenilerek tüketilir. Kuru fasulye lezzetli olmasının yanı sıra ete eş değer besin değeri taşıması ile de et tüketemeyenlerin bol miktarda tüketmesi gereken bir besindir. Kuru fasulye pişirmenin bir çok farklı yolu vardır ama çömlekte kuru fasulyenin lezzeti inanın bambaşkadır. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin...
Çömlekte Kuru Fasulye Malzemeler: - 250 gram kuzu veya dana kuş başı
- 2 su bardağı kuru fasulye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 baş iri boy kuru soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
- Kırmızı pul biber
- Kara biber
- Kimyon
- Yeteri kadar sıcak su
Çömlekte Kuru Fasulye Hazırlanışı:
İlk olarak kuru fasulyeyi ılık su ile akşamdan ıslatıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp üzerine sıcak su ekleyip, en az 10 dakika haşlıyoruz. Ardından ocağın altını kapatıp bu suyun içinde de en az yarın saat fasulyenin iyice kabarmasını sağlıyoruz. Yalnız fasulyenin üzerinden suyun yukarıda olmasına dikkat edin. Suyun temas etmediği fasulyeler daha geç pişecektir. Bu sürenin sonunda fasulyenin suyunu süzüp sudan geçiriyoruz.
Çömleği ocağın üzerine alıyoruz. Üzerine sıvı yağı ve margarini ekliyoruz. Yağ bir miktar kızardıktan sonra üzerine kuzu etini ilave edip en az on dakika kavuruyoruz. Bu arada kuru soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğruyoruz. Kavrulan etin üzerine ilave edip, kuru soğan diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra domates salçasını ve biber salçasını ilave edip bir iki çevirim daha kavuruyoruz. Üzerine kuru fasulyeyi ekliyoruz. Bir kaç dakika karıştırmak sureti ile fasulyeyi de kavuruyoruz. Daha sonra tuzunu, sarımsağı ve baharatlarını ilave edip fasulyelerin üzerinden iki parmak aşacak kadar kaynar su ilave ediyoruz. Çömleğin ağzını muhafazalı bir kapak ile kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Her fasulyenin kendi cinsine göre bir pişme süresi olduğu için fasulyeler pişinceye kadar ocaktan almıyoruz. Fasulyenin pişme süresi uzadıkça yemeğin suyu azalacaktır. Fazla aşırıya kaçmadan gerek gördükçe sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Kuru fasulyeyi piştikten en az yarım saat sonra servis ederseniz çok daha özlü ve lezzetli olacaktır. Afiyet olsun... Son Güncelleme : 14.11.2018 19:19:41 Çömlekte Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Çömlekte Kuru Fasulye" Kış aylarının gelmesiyle birlikte kuru fasulye fazla tüketen bir aileyiz. Yalnız bir yere misafirliğe gittiğimizde çömleğin içerisinde kuru fasulye yapmışlardı kadar hoşuma gitti ki hemen eve gidip bunu denemek istedim. Ama nasıl yapıldığıyla ilgili net bilgim olmadığı için hevesim söndü. Ben çömlekte kuru fasulye yapmak için nasıl hazırlık yapmam gerekir? Hoşnigar . 07.10.2018 02:23:34 CEVAP YAZ |  | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur... |  | Fasulye Çeşitleri | Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz yada kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölge... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü... |  | Patatesli Taze Fasulye | Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir.... |  | Fasulye Yetiştiriciliği | Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bi... |  | Konserve Kuru Fasulye | Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki... |  | Fasulye Ekimi | Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye % 35 lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye ek... |  | Meksika Fasulyesi | Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne... |  | Kırmızı Fasulye | Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni... |  | Islatmadan Kuru Fasulye | Islatmadan kuru fasulye : Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli,etsiz,pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyey... |  | Güveçte Taze Fasulye | Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biride taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zeng... |  | Fasulye Ağacı | Fasulye Ağacı, Bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe... | | | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | | Fasulye Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Patatesli Taze Fasulye | | Fasulye Yetiştiriciliği | | Konserve Kuru Fasulye | | Fasulye Ekimi | | Meksika Fasulyesi | | Kırmızı Fasulye | | Islatmadan Kuru Fasulye | | Güveçte Taze Fasulye | | Fasulye Ağacı | | Tavuklu Taze Fasulye | | Fırında Taze Fasulye | | Fırında Kuru Fasulye | | İspir Fasulyesi | | Çalı Fasulyesi | | Pamukta Fasulye | | Soya Fasulyesi Yemeği | | Fasulye Unu | | Kemikli Etli Kuru Fasulye | | Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması | | Fasulye Tohumu | | Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori | | 1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori | | Kuru Fasulye Pilav | | Haşlanmış Fasulye | | Kuru Fasulye Tatlısı | | Kuru Fasulye Besin Değeri | | Çömlekte Kuru Fasulye | Popüler İçerik | Tavuklu Taze Fasulye Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k... | Fırında Taze Fasulye Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka... | Fırında Kuru Fasulye Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ... | İspir Fasulyesi İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk... | Çalı Fasulyesi Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şe... | Pamukta Fasulye Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla... | |