Düdüklüde Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Düdüklüde Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Taze Fasulye

Düdüklü tencerede pişirilen taze fasulye, yanında mis gibi bulgur pilavı ve cacıkla sofralarınızı zenginleştirebilir. Günümüzde artık rahatlıkla her mevsim taze fasulye bulabiliriz. Taze fasulye, ülkemizin birçok bölgesinde uygun şartlarda yetişen bir sebzedir. Bakımı da kolay olduğundan yetişme alanları geniştir. Taze fasulye, baklagiller sınıfından bir bitkidir. Diyet yapanlar içinse harika bir diyet menüsü olabilir, çünkü yüz gramında sadece 31 kalori bulunur. Taze fasulyenin büyük bir kısmı sudan oluşur. Ayrıca taze fasulyenin farklı çeşitleri vardır. Çarşıda ve pazarda satıcıların "Ayşe Kadın fasulye" veya "Bocuk fasulye" gibi seslenmeleri kulağınıza mutlaka gelmiştir.

Düdüklüde Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 adet orta boy domates
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Bir düdüklü tencere

Yapılışı:

Kuru soğanları küçük küpler şeklinde doğrayın ve düdüklü tencerenin içine koyun. Tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısınmasını bekleyin. Isınan yağın üzerine soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Hafifçe pembeleşen soğanların içine biber salçasını ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Temizlenmiş ve doğranmış taze fasulyeleri de tencereye ekleyin. Taze fasulyelerin kenarlarındaki kılçıkları ve başlarını temizlemeyi unutmayın. Büyük taze fasulyeleri estetik açıdan daha güzel görünmesi için ortadan ikiye veya üçe bölebilirsiniz. Fasulyeleri bol suyla yıkadıktan sonra tencereye ekleyin. Kavrulan karışıma tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. En üstüne kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin, ancak karıştırmayın.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Düdüklü tencerede yemekler çok çabuk piştiğinden dikkatli olun. Pişen taze fasulyeyi ocaktan alın ve tencerenin havasını alın. Düdüklü tencerenin kapağını açarken dikkatli olun, aksi takdirde tehlikeli olabilir. Tencerenizi soğuk suya tutarak veya kendiliğinden soğumasını bekleyerek açabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra düdüklüde taze fasulye yemeğiniz servise hazırdır. Pişen taze fasulyeyi güzelce servis edebilirsiniz.

Ek Bilgiler:

Taze fasulye, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemine yardımcı olur ve uzun süre tokluk hissi sağlar. Ayrıca, C vitamini, A vitamini, folik asit ve demir gibi önemli besin maddeleri içerir. Bu nedenle, taze fasulye tüketimi genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yapabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Ekimi Nasıl Yapılır?

Fasulye Ekimi Nasıl Yapılır?

Tavuklu Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri