Düdüklüde Taze Fasulye Düdüklüde Taze Fasulye, yanında mis gibi bulgur pilavı ve cacıkla enfes bir yemek olarak sofranızı zenginleştirebilir. Günümüzde artık rahatlıkla her mevsim taze fasulye bulabiliriz. Taze fasulye ülkemizde uygun şartları olan bir sebze olduğundan her bölgede yetişebilir. Bakımı da kolay olduğundan yetişme alanları geniştir. Taze fasulye baklagiller sınıfından bir bitkidir. Diyet yapanlar içinse harika bir diyet menüsü olabilir düdüklüde taze fasulye, çünkü yüz gramında sadece 31 kalori vardır. Çünkü taze fasulyenin nereyse tamamına yakını sudur. Taze fasulyenin de farklı çeşitleri vardır. Çarşıda, pazarda duyarsınız satıcılar bağırırken. Ayşe kadın fasulye burada gel. Bocuk fasulye burada diye bir takım seslenmeler kulağınıza mutlaka gelmiştir.
Düdüklüde Taze Fasulye Nasıl Yapılır - Bir kilo gram taze fasulye
- İki adet orta boy kuru soğan
- Beş adet orta boy domates
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Ve tabikide bir düdüklü tencere
Düdüklüde Taze Fasulye Yapılışı
Kuru soğanlarımızı küçük küpler şeklinde doğradıktan sonra orta boydaki bir düdüklü tencerenin içine soğanlarımızı koyalım. Düdüklü tenceremizi ocağın üstüne koyalım. Bir buçuk çay bardağı olan zeytinyağımızı tencereye dökelim ısınan yağımızın üstüne soğanlarımızı koyup bir güzel kavuralım. Hafiften pembeleşen soğanlarımızın içine salçayı koyalım. Kavrulan soğanlarla salçayı bir iki karıştırdıktan sonra taze fasulyemizi de içine koyalım. Taze fasulyelerimizin kenarlarındaki kılçıkları ve de başlarını temizlemeyi unutmayın, bir bıçak yardımıyla başlarını keselim çok büyük olan taze fasulyelerimizide ortadan ikiye yada üçe bölebiliriz estetik açıdan daha güzel görünecektir. Sonra bol suyla yıkayalım taze fasulyeler evimize gelene kadar birçok kişinin elinden geçmektedir. Bunu göz ardı etmeyin. Sonra oluşan bu karışımı da birkaç dakika kavurduktan sonra tuzumuzu ve karabiberimizi koyalım. En son üstlerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domateslerimizi dökelim hiç karıştırmadan düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Bilindiğiz üzere düdüklü tencerede yemekler çok çabuk piştiğinden çok dikkatli olunmalı yaklaşık on dakika kadar pişen taze fasulyemizi ocaktan alalım. Düdüklü tenceremizin havasının alınmış olası lazım ki kapağını açabilelim aksi taktirde tehlikeli olabilir bu konuya özen gösterelim. Düdüklü tencerenizi isterseniz soğuk suya tutabilir yada kendiliğinden soğumasını bekleyebilirsiniz. Evet kapağımızı da hallettiğimize göre düdüklüde taze fasulye yemeğimiz hazır. Pişen taze fasulyeyi güzelce servis edebilirsiniz.
Son Güncelleme : 23.10.2018 17:01:34 Düdüklüde Taze Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Düdüklüde Taze Fasulye" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur... |  | Fasulye Çeşitleri | Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz yada kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölge... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü... |  | Patatesli Taze Fasulye | Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir.... |  | Fasulye Yetiştiriciliği | Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bi... |  | Konserve Kuru Fasulye | Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki... |  | Fasulye Ekimi | Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye % 35 lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye ek... |  | Meksika Fasulyesi | Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne... |  | Kırmızı Fasulye | Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni... |  | Islatmadan Kuru Fasulye | Islatmadan kuru fasulye : Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli,etsiz,pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyey... |  | Güveçte Taze Fasulye | Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biride taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zeng... |  | Fasulye Ağacı | Fasulye Ağacı, Bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe... | | | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | | Fasulye Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Patatesli Taze Fasulye | | Fasulye Yetiştiriciliği | | Konserve Kuru Fasulye | | Fasulye Ekimi | | Meksika Fasulyesi | | Kırmızı Fasulye | | Islatmadan Kuru Fasulye | | Güveçte Taze Fasulye | | Fasulye Ağacı | | Tavuklu Taze Fasulye | | Fırında Taze Fasulye | | Fırında Kuru Fasulye | | İspir Fasulyesi | | Çalı Fasulyesi | | Pamukta Fasulye | | Soya Fasulyesi Yemeği | | Fasulye Unu | | Kemikli Etli Kuru Fasulye | | Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması | | Fasulye Tohumu | | Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori | | 1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori | | Kuru Fasulye Pilav | | Haşlanmış Fasulye | | Kuru Fasulye Tatlısı | | Kuru Fasulye Besin Değeri | | Çömlekte Kuru Fasulye | Popüler İçerik | Tavuklu Taze Fasulye Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k... | Fırında Taze Fasulye Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka... | Fırında Kuru Fasulye Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ... | İspir Fasulyesi İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk... | Çalı Fasulyesi Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şe... | Pamukta Fasulye Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla... | |