Düdüklüde Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Düdüklüde Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Yeşil Fasulye

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yeşil fasulye, farklı pişirme yöntemleriyle bilinen bir yemektir. Yöresine göre etli veya zeytinyağlı olarak hazırlanabilir. Özellikle yaz mevsiminde sıkça tercih edilen yeşil fasulye, aslında klasik tencerelerde de pişirilebilir. Ancak enerji tasarrufu ve zamandan kazanmak isteyenler için düdüklü tencerede pişirme yöntemi daha avantajlıdır.

Düdüklüde Yeşil Fasulye Malzemeleri

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 büyük kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 adet kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates
  • Üzerini süslemek için biraz maydanoz

Düdüklüde Yeşil Fasulye Yapılışı

Öncelikle, taze yeşil fasulyelerin ipliklerini alarak ayıklayınız. Fasulyeleri güzelce yıkayınız. İsteğe göre fasulyeleri boyuna ortadan ikiye bölebilir veya eninden çok fazla küçük doğramadan ikiye ayırabilirsiniz. Diğer taraftan, düdüklü tencereye zeytinyağını koyunuz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ilave ediniz. Kısık ateşte, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Ardından, biber salçasını ve rendelenmiş domatesleri ekleyip birkaç dakika daha pişiriniz. Sonrasında, fasulyeleri ilave ediniz. Tüm malzemeleri güzelce harmanladıktan sonra içerisine kesme şeker ve tuzu ilave ediniz. Üzerine ne kadar sulu olmasını istiyorsanız o miktarda su ekleyiniz. Düdüklü tencerede su ve buhar kaybı olmadığından, su ilave ederken bu duruma dikkat ediniz. Tencereye ilk önce yüksek ateşte kaynayana kadar ısı veriniz. Düdüklü tencerenin düdüğü çaldıktan sonra altını kısınız. Yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişiriniz. Düdüklü tencere soğuduktan ve içindeki buhar alındıktan sonra tencerenin kapağını güvenle açabilirsiniz. Pişen yeşil fasulyeleri servis tabağına alıp, isteğe göre üzerine maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Yeşil fasulye, A ve C vitaminleri bakımından zengindir ve düşük kalorili bir besin olup, diyetlerde tercih edilebilir. Aynı zamanda lif içeriği yüksek olduğundan sindirim sistemine de faydalıdır. Düdüklü tencerede pişirildiğinde, besin değerlerini büyük ölçüde korur ve daha hızlı pişerek zaman kazandırır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Haber Bülteni

Güncel

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi