Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı taze fasulye, genellikle zeytinyağı ile pişirilerek hazırlanan taze fasulyenin kıyma ile birleştirilerek daha lezzetli ve besleyici bir yemek haline getirilmiş şeklidir. Kıymalı taze fasulye, içerdiği malzemelerin barındırdığı vitamin, protein ve mineraller ile oldukça besleyici bir yemektir. Taze fasulye, özellikle A, B2, C ve B1 vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca taze fasulye tüketildiğinde vücudun düzenli olarak çalışmasında ve gelişiminde fayda sağlar, aynı zamanda vücudun tamirine de yardımcı olur. Taze fasulye, vücudun kuvvetlenmesi bakımından da çok yararlı bir besindir.

Çocuklar genellikle taze fasulyeyi yemek istemezler. Ancak pek çok faydası olan bu yeşil sebzenin mutlaka hayatımızda yeri olmalıdır. Eğer çocuklarımızın daha sağlıklı gelişmesini ve büyümesini istiyorsak, mutlaka taze fasulye yeme alışkanlığını onlara kazandırmamız gerekmektedir. Sadece taze fasulye değil, diğer yeşil sebzeleri de tüketmeye özen göstermeliyiz. Her ne kadar günümüzde beslenme şeklini hazır gıdalar almış olsa da sağlıklı bir yaşam için özellikle evde hazırlanan yemekleri yemeye özen göstermeliyiz.

Kıymalı taze fasulye yemeği aslında herkes için kolay gelebilir. Fakat doğru teknik kullanılmazsa yemeğiniz hem pişmemiş hem de lezzetsiz olabilir. Bu nedenle kıymalı taze fasulye pişirirken malzemelerin doğru sıra ile kavrulması, yemeğin çok daha lezzetli olmasında büyük rol oynamaktadır.

Kıymalı Taze Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 750 gram taze yeşil fasulye
  • 200 gram dana kıyma
  • 3-4 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet taze yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterli miktarda tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kıymalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil taze fasulyeleri ayıklayın ve yıkayın. Daha sonra bir bıçak yardımı ile verev şekilde dilimleyin. Tencerenin içerisine zeytinyağını ve kıymayı ekleyerek kavurma işlemine başlayın. Ardından kuru soğanların kabuklarını soyun ve yemeklik olacak şekilde doğrayın. Kavrulan kıymanın üzerine ekleyerek karıştırın. Yaklaşık 4-5 dakika ocağın altını kısın ve kavurmaya devam edin. Bu arada yeşil biberin kök kısmını alın ve ince doğrayarak kavrulan malzemelerin üzerine ilave edin. Domates salçasını ve kırmızı pul biberi ilave edin. Takriben bütün malzemeleri 5-6 dakika kadar kavurun.

En son domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayarak tencereye ilave edin. Doğradığınız domatesleri fasulyelerin üzerini kapatacak şekilde tencerenin içerisine koyun. Ardından sıcak suyunu ve tuzunu ilave edin. Eğer yemeğin suyu yeterli gibi ise yalnızca bir fincan su ilave edilmesi yeterli olacaktır. Kıymalı taze fasulyenin suyunu kaynayana kadar bekleyin ve daha sonra ocağın altını kısın. Yeşil fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencerenin kapağını açmadan altı kısık şekilde bir saat kadar pişirmek yeterlidir. Kıymalı taze fasulye piştikten sonra 15 dakika dinlendirin ardından servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sabahaddin

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Taze fasulyeyi ve kıymayı kavururken hangi sırayı izlemem gerektiğini tam anlayamadım, doğru şekilde nasıl kavurmalıyım ki yemeğim lezzetli olsun? Ayrıca domateslerin kabuklarını soymak zorunda mıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sabahaddin,

Taze fasulye ve kıymayı kavururken şu adımları takip edebilirsin:

1. Öncelikle taze fasulyeleri yıkayıp, ayıklayarak başla. Ardından, ince ince doğra.
2. Bir tavada yağı kızdır ve ince doğranmış soğanı ekle. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavur.
3. Kıymayı ekle ve rengi dönüp suyunu çekene kadar kavurmaya devam et.
4. Taze fasulyeleri ekle ve birkaç dakika daha kavur.
5. Doğranmış domatesleri ilave et. Bu aşamada domateslerin kabuklarını soyman daha pürüzsüz bir sos elde etmene yardımcı olur, ama şart değil. Tercih senin.
6. Tuz ve diğer baharatları ekleyip, birkaç dakika daha kavur. Ardından üzerini örtecek kadar su ekleyip, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişir.

Bu şekilde yemeğin hem lezzetli hem de kıvamında olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Taze Fasulye Kaç Kalori?

Taze Fasulye Kaç Kalori?