Etli Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Etli Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Her ne kadar yeşil fasulyeyi zeytinyağlı yapmayı tercih etsem de, etli yaptıktan sonra fikrim değişti. Yeşil fasulye gerçekten etli yapıldığında daha lezzetli oluyor. Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı eşliğinde de gayet iyi gidiyor. Şimdi, etli yeşil fasulye nasıl yapılır, bunu sizlere tarif etmeye çalışacağım.

Etli Yeşil Fasulye Malzemeleri

  • Bir kilo taze fasulye
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • Bir adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Üç adet orta boy domates
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Etli Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuşbaşı etleri sudan geçirin ve tencere içerisine alın. Üzerine bir çay bardağı su ilave ederek haşlamaya bırakın. Haşlanan etler suyunu iyice çektikten sonra içine bir yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağı ilave ederek etleri iyice kavurun.

Kuru soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın ve ayrı bir tencere içerisine tereyağı ve kalan zeytinyağını ilave ederek kavurmaya başlayın. Tamamen kavrulan soğanlara hazır hale gelen kuşbaşı etlerinizi ilave edin ve beş dakika kadar da bu şekilde kavurun.

Daha önceden yıkanmış ve kılçıkları ayıklanmış olan fasulyeleri üç veya dört parçaya ayırın ve taze fasulyeleri de soğan ve etlerin üzerine boşaltın. Ardından biber salçası ve küp küp doğradığınız domatesleri ilave ederek karıştırın. Fasulyeler sararana kadar kavurma işlemine devam edin.

Yaklaşık olarak üç su bardağı sıcak suyu yemeğinize boşaltın ve tuzunu, karabiberini de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişen yemeğiniz hazır hale gelecektir. Fasulye tam anlamıyla piştikten sonra ocağın altını kapatın ve pilav eşliğinde sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Etlerin daha yumuşak olması için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
  • Fasulyelerin tazeliğine dikkat edin; taze fasulyeler daha çabuk pişer ve daha lezzetli olur.
  • Yemeğe tat katmak için birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Torkan

12 Temmuz 2024 Cuma

Gerçekten etli yeşil fasulyenin zeytinyağlısından daha lezzetli olduğunu düşündüğünüzde mi karar verdiniz? Bulgur pilavıyla mı yoksa pirinç pilavıyla mı daha iyi uyum sağladığını düşünüyorsunuz? Ayrıca, etlerin yumuşak olması için düdüklü tencere kullanmak gerçekten işe yarıyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Torkan,

Etli yeşil fasulye konusunda seninle aynı fikirdeyim; gerçekten zeytinyağlısından daha lezzetli oluyor. Özellikle, yanında bulgur pilavı tercih ettiğimde tatların daha iyi uyum sağladığını düşünüyorum. Bulgur pilavının hafif cevizimsi tadı ve dokusu, etli yeşil fasulyenin yoğun lezzetiyle mükemmel bir denge oluşturuyor. Pirinç pilavı da iyi bir seçenek olabilir ama benim tercihim bulgur pilavından yana.

Etlerin yumuşak olması için düdüklü tencere kullanmak gerçekten işe yarıyor. Düdüklü tencere, etleri daha kısa sürede ve daha az enerji harcayarak pişiriyor. Bu da etlerin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlıyor. Umarım bu cevaplar senin için faydalı olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Taze Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kışlık Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri