Etli Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Etli Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Her ne kadar yeşil fasulyeyi zeytinyağlı yapmayı tercih etsem de, etli yaptıktan sonra fikrim değişti. Yeşil fasulye gerçekten etli yapıldığında daha lezzetli oluyor. Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı eşliğinde de gayet iyi gidiyor. Şimdi, etli yeşil fasulye nasıl yapılır, bunu sizlere tarif etmeye çalışacağım.

Etli Yeşil Fasulye Malzemeleri

  • Bir kilo taze fasulye
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • Bir adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Üç adet orta boy domates
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Etli Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuşbaşı etleri sudan geçirin ve tencere içerisine alın. Üzerine bir çay bardağı su ilave ederek haşlamaya bırakın. Haşlanan etler suyunu iyice çektikten sonra içine bir yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağı ilave ederek etleri iyice kavurun.

Kuru soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın ve ayrı bir tencere içerisine tereyağı ve kalan zeytinyağını ilave ederek kavurmaya başlayın. Tamamen kavrulan soğanlara hazır hale gelen kuşbaşı etlerinizi ilave edin ve beş dakika kadar da bu şekilde kavurun.

Daha önceden yıkanmış ve kılçıkları ayıklanmış olan fasulyeleri üç veya dört parçaya ayırın ve taze fasulyeleri de soğan ve etlerin üzerine boşaltın. Ardından biber salçası ve küp küp doğradığınız domatesleri ilave ederek karıştırın. Fasulyeler sararana kadar kavurma işlemine devam edin.

Yaklaşık olarak üç su bardağı sıcak suyu yemeğinize boşaltın ve tuzunu, karabiberini de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişen yemeğiniz hazır hale gelecektir. Fasulye tam anlamıyla piştikten sonra ocağın altını kapatın ve pilav eşliğinde sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Etlerin daha yumuşak olması için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
  • Fasulyelerin tazeliğine dikkat edin; taze fasulyeler daha çabuk pişer ve daha lezzetli olur.
  • Yemeğe tat katmak için birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Etli Yeşil Fasulye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Yeşil Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fasulye Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Fasulye Kaç Kalori?

Taze Fasulye Kaç Kalori?

Güncel

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Diblesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Diblesi Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6