Kuru Fasulye Tatlısı Kuru Fasulye Tatlısı, ülkemizde son yıllarda oldukça rağbet gören ve Aydın yöresinde ortaya çıkan benzersiz bir tatlı türüdür. Adından dolayı kuru fasulyenin tadını taşıdığı düşünülebilir, ancak bu tatlı bambaşka bir lezzet sunar. Tarife uygun bir şekilde yapıldığında, ağızda kestane tadı bırakan bu tatlı, denemekten çekinmemeniz gereken bir türdür. Malzemeleri diğer tatlı türlerinde olduğu gibi basit ve kolayca temin edilebilir. Canı tatlı çeken ev hanımları, fazla düşünmeden bu tatlıyı tercih edebilirler. Hem tatlı ihtiyacını giderici hem de doyurucu bir etkiye sahiptir. Yardıma ihtiyaç duymadan tek başınıza yapmanız mümkündür. Bu yönüyle tercih edilen tatlılar arasında ilk sırayı alması uzun sürmeyecek gibi görünmektedir. Ölçü ayarını tutturduğunuzda, çocuklar başta olmak üzere tüm ev halkı tarafından vazgeçilmez bir tatlı olacaktır. Yapmayı düşünen ev hanımlarına şimdiden kolay gelsin. Kuru Fasulye Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeler
Kuru Fasulye Tatlısı Nasıl Yapılır? Kuru fasulye tatlısını yapmak için öncelikle yapılması gereken şey, fasulyeleri bir önceki günden itibaren suya koymaktır. Tatlıyı yapmak istediğiniz günün sabahında suya koymuş olduğunuz fasulyelerin suyunu değiştirerek yemeklik bir kıvam alana kadar haşlayın. Haşlanmış olan kuru fasulyeleri soğuması için ocaktan alın ve sonrasında karıştırıcı yardımıyla tamamı püre halini alana kadar uygulayın. Şeker ve yumurtaları bir kap içerisinde üzerine bir miktar tuz ekleyerek mikser yardımıyla güzelce çırpın. Çırpma işlemini bitirdikten sonra un, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek hepsini birlikte yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar çırpın. Bu işlemi yaptıktan sonra önceden yağlamış olduğunuz bir tepsinin her tarafına yayılacak şekilde dökün ve önceden ısıtılmış olan fırında 200 derece sıcaklıkta pişirin. Bir yandan da çikolata sosunu paketin arkasında gösterilen aşamalar doğrultusunda hazırlayın. Bu sos hemen kabuk bağlamaya meyilli olduğundan dolayı bitter çikolata ve tereyağı ekleyerek birkaç dakika çırpın. Fırına koyduğunuz kuru fasulye tatlısı yeteri kadar piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için temiz ve hava alan bir yere indirin. Biraz soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz çikolata sosunu her tarafına yayılacak şekilde dökün ve bu sosun da üzerine ceviz serperek buzdolabında yaklaşık olarak 4-5 saat dinlendirin. Ardından tatlımız servise hazır hale gelecektir. Bu yapmış olduğunuz tatlı deneyimini diğer arkadaşlarınız ve çevrenizle gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Eminim ki diğerleri de memnun kalacaktır. Bu tatlıyı yapan tüm ev hanımlarının ellerine sağlık ve afiyet olsun. |