Kuru Fasulye Tatlısı

Kuru Fasulye Tatlısı

Kuru Fasulye Tatlısı, ülkemizde ortaya çıkan bir tatlı türü olup son yıllarda oldukça rağbet görmeye başlamaktadır. Aydın yöresinde ortaya çıkan ve adındaki kuru fasulyenin tadına hiç benzemeyen bu tatlı oldukça lezzetlidir. Tarife uygun bir şekilde yapıldığı zaman ağızda kestane tadı bırakan bu tatlı denemekten çekinmemeniz gereken türler arasında yer alıyor. Malzemeleri diğer tatlılarda olduğu gibi bu tatlı türünde de basit ve her yerden temin edebilir. Ev hanımları canları tatlı istediğinde fazla düşüncelerine gerek dahi kalmadan bu tatlı türünü tercih edebilirler. Hem tatlı ihtiyacını giderici hem de doyurucu bir etkiye sahiptir. Yardıma ihtiyaç duymadan tek başınıza yapmanız mümkündür. Sadece bu yönü düşünüldüğünde dahi tercihlerde ilk sırayı ele alması uzun sürmeyecek gibi görünmektedir. Ölçü ayarını tutturmaları halinde çocukları başta olmak üzere tüm ev halkı tarafından vazgeçilmez bir tatlı olacaktır. Yapmayı düşünen ev hanımlarına şimdiden kolay gelsin.

Kuru Fasulye Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 2 su bardağı kadar haşlanmış kuru fasulye
  • 4 tane yumurta
  • 300 gram kadar toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 150 gram iri bir şekilde dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket çikolatalı sos
  • Çikolata sosu için gerekli miktarda süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket bitter çikolata
Kuru Fasulye Tatlısı Yapımı

Kuru fasulye tatlısını yapmak için öncelikle yapılması gereken şey fasulyeleri bir önceki günden itibaren suyu koymak olması gerekir. Tatlıyı yapmak istediğimiz günün sabahında suya koymuş olduğumuz fasulyelerin suyunu değiştirerek yemeklik bir kıvam alana kadar haşlayın. Haşlanmış olan kuru fasulyeleri soğuması için ocaktan alın ve sonrasındaysa blender yardımıyla tamamı püre halini alana kadar uygulayın. Şeker ve yumurtaları kap içerisinde üzerine bir miktar tuz ekleyerek mikser yardımıyla güzelce çırpın. Çırpma işlemini bitirmenin ardından un, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek hepsini birlikte yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar çırpın.

Bu işlemi yaptıktan sonra önceden yağlamış olduğunuz bir tepsinin her tarafına yayılacak şekilde dökün ve önceden ısıtılmış olan fırında 200 derece sıcaklıkta pişirin. Bir yandan da çikolata sosunu paketin arkasında gösterilen aşamalar doğrultusunda hazırlayın. Bu sos hemen kabuk bağlamaya meyilli olduğundan dolayı bitter çikolata ve tereyağı ekleyerek birkaç dakika çırpın. Fırına koyduğumuz kuru fasulye tatlısı yeteri kadar piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için temiz ve hava alan bir yere indirin. Biraz soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu her tarafına yayılacak şekilde dökün ve bu sosun da üzerine ceviz serperek buzdolabında yaklaşık olarak 4-5 saat dinlerin ve ardından tatlımız servise hazır bir vaziyete gelecektir. Bu yapmış olduğunuz tatlı deneyimini diğer arkadaşlarınız ve çevrenizle gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Eminim ki diğerleri de memnun kalacaktır. Bu tatlıyı yapan tüm ev hanımlarının ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Son Güncelleme : 11.11.2018 17:58:33
Kuru Fasulye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kuru Fasulye Tatlısı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Tatlısı"
Bu tatlıyı yıllar önce, ACABA NASIL OLUR? sorusuyla denemiştik ve sonuç: GERÇEKTEN HARİKA İnanılmaz güzel bir lezzete ulaşmış bambaşka yeni bir lezzet... Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun ellerinize sağlık
Gülçin . 07.04.2019 11:13:16
CEVAP YAZ
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur...
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz yada kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölge...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü...
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir....
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bi...
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki...
Fasulye Ekimi
Fasulye Ekimi
Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye % 35 lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye ek...
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne...
Kırmızı Fasulye
Kırmızı Fasulye
Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni...
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan kuru fasulye : Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli,etsiz,pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyey...
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biride taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zeng...
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı, Bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe...

 

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Konserve Kuru Fasulye
Fasulye Ekimi
Meksika Fasulyesi
Kırmızı Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Fasulye Ağacı
Tavuklu Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
İspir Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Pamukta Fasulye
Soya Fasulyesi Yemeği
Fasulye Unu
Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması
Fasulye Tohumu
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori
Kuru Fasulye Pilav
Haşlanmış Fasulye
Kuru Fasulye Tatlısı
Kuru Fasulye Besin Değeri
Çömlekte Kuru Fasulye
Popüler İçerik
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k...
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka...
Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ...
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk...
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şe...
Pamukta Fasulye
Pamukta Fasulye
Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019