Taze Fasulye Yemeği Taze Fasulye Yemeği, en çok tüketilen ve sevilen yaz sebzelerinden biridir. Özellikle mevsiminde toplanan taze fasulyenin lezzeti eşsizdir. Sevdiklerinize bu sağlıklı ve lezzetli sebzeyi hazırlamak isterseniz, size vereceğimiz tariften yararlanabilirsiniz. Tarifimizi çok beğeneceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin. Taze Fasulye Yemeği Malzemeleri
Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle taze fasulyeleri bol su ile yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra kırıp, varsa kılçıklarını ayıklayarak hazır hale getiriyoruz. Orta boy bir tencerenin içine sıvı yağ ve margarini alıyoruz. Daha sonra kıymayı bir miktar kızarmış olan yağın içine atıyoruz ve kıymanın rengi kahverengiye dönene kadar kavuruyoruz. Kuru soğanı ve yeşil biberleri yemeklik doğrayıp kuru soğan diriliğini kaybedene kadar kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup küp-küp doğruyoruz. Daha sonra tencereye ilave edip domatesler pişinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine biber salçasını ve domates salçasını ilave edip bir iki çevirim daha kavuruyoruz. Ardından ayıklamış olduğumuz fasulyeleri ilave edip karıştırıyoruz. En son üzerine pul biberi ve tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağı en kısık ayara getirip, yemeğin kendi suyu ile pişmesi için en az yarım saat tencerenin kapağını bir daha açmıyoruz. Yarım saat sonra tencerenin kapağını açtığınızda fasulyenin kendi suyunu saldığını ve yumuşadığını göreceksiniz. Eğer fasulye sulanmamışsa 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Eğer fasulyenin suyu varsa tekrar kapağını kapatıp bir yarım saat daha kısık ateşte pişirin. Daha sonra üzerine 3 su bardağı kadar daha kaynar su ilave edip ocağı orta ateşe getirin ve fasulyeler tamamen pişinceye kadar kaynatın. Her fasulyenin cinsine göre pişme süresi farklılık gösterecektir. Eğer fasulye pişmeden suyunu çekerse, üzerine bir miktar daha kaynar su eklemenizde hiçbir sakınca yoktur. Afiyet olsun. Not: Sebze yemeğinin lezzetli olması için en iyi pişirme yöntemi, kendi suyu ile kısık ateşte pişmesidir. Eğer vaktiniz varsa, her sebzeyi olduğu gibi taze fasulyeyi de kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederiz. |
Baldemir
06 Nisan 2024 CumartesiBen taze fasulye yemeğini etli çok seviyorum çocuklarım kıymalı seviyor yapsam tadı olur mu acaba?
Cevap yazHatıra
06 Nisan 2024 CumartesiMerhabalar, damak zevkine göre kıymalı taze fasulye de yapılabilir. Kıymalı yani biraz yağlı olacağı için yemeğin sıvı yağını ona göre biraz az koymak yemeğin çok yağlı olmasını engelleyecektir. Afiyet olsun.
Rüveyda
06 Nisan 2024 CumartesiMerhaba, kıymalı olan kuru fasulye de son derece lezzetli olacağından gönül rahatlığıyla bu yemeği yapabilirsiniz. Hatta içerisine biraz da et ekleyebilirsiniz. Bu şekilde de beklenen lezzeti elde edebilirsiniz.
Soru Sor / Yorum Yap