Kışlık Fasulye Hazırlanışı
15 Mayıs 2024

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Kışlık Fasulye, Fasulye cinslerinin neredeyse tümü sarmaşık yapılı bitki sınıfına girer. Sağlığımız üzerinde kolesterol dengeleyici, tansiyon düzenleyici fasulyeden tüketmemiz gerekmektedir. Fasulye yaz mevsiminde yetişen bir baklagillerdendir. Bahçe kenarlarını sarmaşık gibi sarar ve topladıkça verimini arttıran bir bitkidir. Fasulye yazın bol bulunduğu halde maalesef kışın bulmak zordur. Bulunsa bile yazın yenen bir fasulyenin, tat ve lezzet bakımından farklı, pahalı ve serada yetiştiği için pek sağlıklı olduğu söylenemez. Yaz mevsiminde taze taze alıp kışlık fasulye hazırlamak gerekmektedir. İster konserve ister kurutulmuş şekilde veya buzluğa koyma tekniği ile saklamak mümkündür. Kışlık fasulye koymanın da bazı püf noktaları vardır.

Kışlık Fasulye Püf Noktaları
  • Çok iri ve büyük olmamalı (Kılçıklı olur)
  • Kurutma yapılacak ise gölgede güneş görmeyen nemsiz bir yerde kuruması gerekmektedir.
  • Konserve yapılacak ise kavanoz kapaklarının daha önce kullanılmamış ve kaynamış sıcak suda bekletilerek kapatmak gerekir.
  • Derin dondurucuda saklanacak ise poşetlerin patlak olmaması ve havasının çok güzel alınmış olması gerekir.
  • Derin dondurucuya konmadan kışlık fasulyenin soğutulmuş olması gerekmektedir.
Kışlık Fasulye nasıl yapılır?

Kurutmalık; Fasulyeleri yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra ince ince çayır denilen şekilde dilimleyip güneş görmeyen bir bezin üzerine serilmesi gerekmektedir. Arada bir karıştırıp iyice kuruduğundan emin olunca kışlık fasulyelerin nem alamayacaktır pamuk torbalarda saklanması uygun olur. Hava alan bir yerde saklanmalıdır. Aksi halde küçük kurtçuk oluşumuna neden olacaktır. Kurutulmuş kışlık fasulyeler özellikle hamileler ve çocuklar için çok faydalı olduğu bilinmektedir.

Kışlık fasulye Derin dondurucu da saklaması
  • Fasulyeleri yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük kırarak normal bir şekilde herhangi bir işleme tabi tutmadan, poşetlere pişirilecek miktarda koyulur. Poşetlerin havası pipet yardımı ile alındıktan sonra poşet bağlanır. Derin dondurucuda saklanabilir. Burada önemli olan kışın pişerken fasulyenin en az 15 dk kavrulması gerekmektedir.
  • Fasulyeler yıkanıp kırıldıktan sonra az yağda rengi dönünceye kadar kavrularak soğumaya bırakılır. Böylece fasulyenin biriken suyu da süzülmüş olacaktır. Soğumuş olan fasulyelerin içerisine domates ve biber doğrayarak poşetlemek gerekir. Pipetle havası alındıktan sonra poşet bağlanarak dolaba kaldırılır. Kışın pişirileceği zaman önceden çıkarılıp eritilerek pişirme işlemi tamamlanır. Kışın domates, biber çok pahalı olduğu için kışlık fasulyenin içerisindeki domates ve biberi bulmuşa döneceksiniz. Sadece soğanını ve etini kavurup pişireceğiniz kışlık fasulyeler size zamanda kazandıracaktır. Aynı zamanda büyük kolaylık sağlayacaktır.

Kışlık Fasulye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soya Fasulyesi Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soya Fasulyesi Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Konserve Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6