Güveçte Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Güveçte Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Taze Fasulye

Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen ve hem tazesi hem de kurusu her zaman bulunabilen bir sebzedir. Yaz aylarının en hafif ve lezzetli yemeklerinden biri olan taze fasulye, aynı zamanda diyet listelerinde de sıkça yer alır. Sağlık açısından oldukça zengin olan bu sebze, herkesin severek tükettiği faydalı bir besindir. Fasulye yemekleri yapım olarak biraz zahmetli olabilir, ancak tat ve görsel açıdan oldukça güzel olduğu için sıkça tercih edilir.

Güveçte Taze Fasulye Malzemeleri

  • 1 kilo taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 su bardağı su
  • Zeytinyağı

Güveçte Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak güveci hazırlayın. En alt kısma ince halka şeklinde dilimlediğiniz soğanları dizin. Ardından domateslerin kabuklarını soyup, doğradıktan sonra soğanların üzerine yerleştirin. Biberleri de domatesler gibi doğradıktan sonra, domateslerin üzerine serpin. En son fasulyeleri doğrayarak güvecin içine ekleyin. Üzerine üç su bardağı su ilave edin. Küçük bir kâseye su koyup biber salçasını bu suda eritin ve güvecin içine dökün. Üzerine zeytinyağı gezdirip, güvecin ağzını kapatın.

Ocağı orta ateşte açıp kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Pişip pişmediğini kontrol ederek ocaktan alın. Servis tabağına koyup, yanında pilav ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Taze fasulye, özellikle C ve K vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca lif içeriği yüksek olduğundan sindirimi destekler ve uzun süre tok kalmayı sağlar. Taze fasulye yemeği, düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapan kişiler için de idealdir. Güveçte pişirilmesi, yemeğin lezzetinin daha yoğun olmasını sağlar ve besin değerlerini korur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İrşadullah

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Taze fasulye yemekleri gerçekten zahmetli mi oluyor? Benim için genelde hazırlık aşamaları daha zaman alıcı oluyor, sizce de öyle mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İrşadullah,

Taze fasulye yemekleri gerçekten zahmetli olabilir, özellikle de hazırlık aşamaları bazen zaman alıcı olabiliyor. Fasulyelerin ayıklanması, yıkanması ve doğranması derken biraz vakit harcamak gerekebiliyor. Ancak, bu aşamaları keyifli hale getirmek de sizin elinizde. Örneğin, sevdiğiniz bir müziği açarak veya bir arkadaşınızla sohbet ederek bu süreci daha eğlenceli kılabilirsiniz. Sonuçta, lezzetli bir taze fasulye yemeği için harcanan emeğe değer diye düşünüyorum.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Kaç Kalori?

Kuru Fasulye Kaç Kalori?

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Soya Fasulyesi Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soya Fasulyesi Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?