Kıymalı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı fasulye yemeği, yemeklerde et yerine kıyma kullanmayı sevenlerim daha çok tercih ettiği bir yemek türüdür. Fasulyenin hem kurusu hem de tazesi Türk mutfağında oldukça değerli bir besin maddesidir. Ülkemizde özellikle kuru fasulye çok fazla tüketilmektedir. Sera üretiminin artmasıyla her mevsim satılan taze fasulyeyi isterseniz yaz mevsiminde kurutarak kışın daha sağlıklı bir şekilde de tüketebilirsiniz. Kışın kuruttuğunuz fasulyeyi haşlayarak sulu yemek yapabileceğiniz gibi sebze ile kavurarak susuz yemek şeklinde de yapabilirsiniz. Sizlerle kıymalı fasulye yemeğinin yapımını paylaşmak istiyorum. Ben yemekleri çiğ malzeme ile yapmayı daha sağlıklı ve lezzetli buluyorum. Ayrıca bu şekilde hazırlamak bana daha kolay geliyor. Bu nedenle de sizinle kendi pişirdiğim usulde bir tarif paylaşacağım. Bu tarifi yaz mevsimlerinde doğal köy fasulyesi ile yapmayı denerseniz yemeğiniz hem daha lezzetli olur hem de daha çabuk pişer. Aynı yemeği içerisinde kıyma yerine et kullanarak da yapmanız mümkündür.

Kıymalı fasulye yemeği için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo taze fasulye,
  • 200 gr dana kıyma,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet sivri biber,
  • 1/2 kırmızı biber,
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası,
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Yeteri kadar sıcak su.
Kıymalı fasulye yemeği Nasıl Yapılır?

Kıymalı fasulye yemeğinin yapımı için öncelikle fasulyeleri ayıklayın ve bir parmak uzunluğunda kırın. Eğer fasulyeler kalın ya da kartlaşmış ise dikine dilimlemenizi tavsiye ederim. Patatesleri küp, kuru soğanı ise yemeklik şeklinde doğrayın. Yemek tenceresinin içerisine kıymayı dağıtarak koyun. Üzerine ise sırasıyla fasulye ve patatesleri yerleştirin. Biberleri ve domatesi doğrayın. Ben domatesi kabuklu doğruyorum. Arzu ederseniz kabuğunu soyabilirsiniz. Yemek tenceresinin üzerine onları da yerleştirin. Sıcak su dışında kalan tüm malzemeleri de yemeğin üzerine koyun. Bu arada salçayı suda açmadan koymanız yeterli olacaktır. Yemeğin sıcaklığıyla salça kendisi eriyecektir. Artık yemeği ocağa koyabilirsiniz. Ocağı yarım ayarından daha kısığa getirin ve yemeğin kendi suyu ile iyice sararmasını bekleyin. Yemek saldığı suyu çekmeye başladığında üzerine yaklaşık 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Eğer yemeğiniz sulu olsun isterseniz su miktarını artırabilirsiniz. Yemek yaklaşık 45 dakika içerisinde pişecektir. Etli fasulye yemeği piştiğinde biraz dinlendirerek sıcak olarak yanında pilav ya da ekmek ile servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Kıymalı Fasulye Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Yetiştiriciliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Fasulye Yetiştiriciliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Etli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Etli Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Patatesli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pamukta Fasulye Yapımı İçin Malzemeler

Pamukta Fasulye Yapımı İçin Malzemeler

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6