Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye haşlama, yemek yapımında daha kolay pişmesini sağlamak amaçlı yapılan bir harekettir. Fasulye çok besleyici bir sebzedir. Baklagillerden bir bitki olan fasulye, sırık fasulyesi ve yer fasulyesi olarak ikiye ayrılır. Fasulyeler her yerde yetişebilir. Fakat killi, kumlu ve nemli toprakları çok sever. Meyvesi ve kurutulmuş tohumları yiyecek olarak da kullanılabilir. Ülkemizde yetiştirilen başlıca cinsleri ayşekadın, çalı ve barbunya fasulyeleridir. İlk olarak saydığımız iki cins fasulye tazeyken yenir. Fasulyenin dermason, şeker ve selanik fasulyeleri gibi farklı çeşitleri de vardır. Bunların ise kurutulmuş tohumları yenir. Küçük boy olarak adlandırdığımız fasulyenin adı ise börülcedir. Soya fasulyesinden ise yağ çıkartılır. Fasulye, sırık ve bodur fasulye olmak üzere ikiye ayrılır.

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Fasulyenin faydaları aslında saymakla bitmez. Protein ve anorganik tuzlar açısından çok zengindir. Fasulye baklagiller ailesinden olup genellikle kırmızı renkte yetişir. Koyu kırmızı ve böbrek şeklinde olan fasulye potasyum, demir, magnezyum, protein gibi buna benzer mineraller açısından zengindir. Fasulyenin besleyici özelliği çoktur. Bunun yanında güçlü antioksidanlar arasında olduğu için bağışıklık sistemi güçlüdür.

Fasulye Haşlama Nasıl Yapılır?

Fasulye yemeği yapmadan önce fasulyeler akşamdan sıcak su ile ıslatılmalı veya pişirmeden önce haşlanmalıdır. Fasulye haşlanmadan pişirildiğinde çok fazla saat içerisinde bekleseniz bile pişmekte çok zorlanır. Bu yüzden önceden ya ıslatılmalı ya da haşlanmalıdır. Fasulyenin ıslatılma ve haşlama süreleri vardır. Bu süre yaz aylarında yaklaşık olarak 5 saattir. Normal olan süre ise fasulye iyice şişene kadar ıslatılma süresidir. Eğer ki kuru fasulye düdüklü tencere ile pişecekse ıslatılmış kuru fasulye direk olarak düdüklü tencereyle pişirilebilir. Fasulye ıslandıktan sonra suyu iyice süzülmeli, yeni su ile bir müddet tekrar kaynatılmalıdır. Kuru fasulye kaynarken çıkan köpüğü alındıktan sonra düdüklü tencere ile pişirilebilir. Köpüğü alınmamış kuru fasulye insanlarda gaz yapar ve bu yüzden köpüğünün alınması gereklidir.

Fasulye Haşlama Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Taze Fasulye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Güncel

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru Fasulye Kaç Kalori?

Kuru Fasulye Kaç Kalori?

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Etli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Etli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6