Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması

Kurutulmuş sebzeler, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Yaz aylarından taze sebzeler toplanarak kurutulur. Bu sayede, kış aylarında elimizin altında hazır sebzeler bulunur ve kurutulmuş sebzeler oldukça lezzetli olur. Kurutulmuş sebzeler arasında yeşil fasulye de yer almaktadır. Kurutulmuş yeşil fasulye ile enfes lezzetler ortaya çıkarabiliriz. Üstelik lifli özelliklerinden dolayı metabolizmayı çalıştırır ve kilo problemi olan kişiler için iyi bir alternatiftir. Kurutulmuş yeşil fasulye kavurması hazırlayarak, kalorisi düşük fakat çok lezzetli bir yemekle karnımızı doyurabiliriz.

Kurutulmuş yeşil fasulye kavurması, hazırlık aşaması oldukça basit ve çok lezzetli bir yemek çeşididir. Özellikle Karadeniz bölgelerinde fazlasıyla tüketilen bir yemek çeşidi olarak bilinse de, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilmektedir. Yazdan hazırlayıp kuruttuğumuz yeşil fasulye kavurmasını, dilersek akşam yemeklerimizde ara sıcak olarak tüketebileceğimiz gibi ana yemek olarak da sunabiliriz. Sizlerle paylaşmış olduğum tarife uyarak enfes kuru yeşil fasulye kavurması hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması İçin Gereken Malzemeler

  • 2 kase kurutulmuş yeşil fasulye
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kurutulmuş yeşil fasulyeleri haşlıyoruz. Haşlanan fasulyeleri süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Ardından fasulyeleri kavuracağımız tavaya küp küp doğradığımız kuru soğanı, tereyağı ve zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra ince ince kıydığımız sivri biberleri doğrayıp kavurduktan sonra, derin bir kasede çırptığımız yumurtaları ekliyoruz. Biber ve domates salçasını eklediğimiz yumurtaları kavurup üzerine haşlayıp suyunu süzdüğümüz yeşil fasulyeleri ekliyoruz. Üzerine ince ince kıydığımız sarımsakları, pul biberi ve tuzunu ilave edip bir miktar karıştırıyoruz. Hazırladığımız kurutulmuş yeşil fasulye kavurmasını şık bir servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapıyoruz. Yanında köy ekmeği veya yufka ekmek olursa çok daha iyi olur. Deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak, şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni