Tavuklu Taze Fasulye Taze fasulye, besin değeri yüksek ve lezzetli bir sebze olup, özellikle kış aylarında keyifle tüketilir. Taze fasulye, yeşil fasulye veya kuru fasulye olarak tüketilebilir ancak besin değeri, lezzeti ve yapısı bakımından kuru fasulyeden farklıdır. Mevsiminde alınarak dondurucuda saklanabilir ve böylece taze fasulyeyi kış aylarında da tüketmek mümkün olur. Taze Fasulyenin Hazırlanması ve Saklanması Mevsiminde alınan taze fasulyeler, çöplerinden ayıklanır ve yapılacak miktara göre poşetlere ayrılır. Yıkandıktan ve küçük parçalar halinde doğrandıktan sonra beş dakika kadar kaynar suya batırılıp çıkarılır. Soğuduktan sonra poşetlere konulup, derin dondurucuya yerleştirilir. Bu hazırlık, kış aylarında her an buzlukta taze fasulye bulundurabilmek için en uygun yöntemdir. Kaynar sudan geçirilen taze fasulye, besin değerini kaybetmeden uzun süre saklanabilir. Poşetlere ayırırken yapılacak miktar kadar yerleştirmek işinizi kolaylaştıracaktır. Her yemek için bir poşet taze fasulye, buzluktan çıkarılıp yemeği yapılabilir. Taze fasulye, tavuklu, sade, etli veya kişinin damak zevkine göre birçok lezzetle birlikte hazırlanabilir. Tavuklu Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeler
Tavuklu Taze Fasulye Nasıl Yapılır? İlk olarak fasulyeler çöplerinden ayıklanır ve çok küçük parçalar olmayacak şekilde doğranır. Ardından bol suyla yıkanır. Orta boy bir tencerede salça ve zeytinyağı güzelce eritilir. Salça biraz eridikten sonra tavuk göğsü yıkanır ve içerisine eklenir. Salça ve zeytinyağı ile tavuk göğsü 10 dakika kadar kavrulur. Tavuk göğsü kavrulduktan sonra yıkanıp doğranan biber ve domatesler de tencereye eklenir. Birkaç dakika daha kavrulur. Malzemeler birlikte kavrulurken taze fasulye de tencereye eklenir ve 10 dakika kadar tekrar kavrulur. Daha sonra malzemenin çizgisine kadar su eklenir. Tencerenin ağzı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Ağzı kapalı şekilde 40 dakika kadar pişirilir. Tavuklu taze fasulye servise hazırdır. Afiyet olsun. |