Tavuklu Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuklu Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fasulye olarak da tüketilebilir. Taze fasulyenin taneleri yapılışı, lezzeti ve besin değeri kuru fasulyeden daha farklıdır. Taze fasulye kış aylarında daha taze ve lezzetiyle tüketilmek için mevsiminde alınıp, derin dondurucularda muhafaza edilebilir. Mevsiminde alınan taze fasulye çöplerinden ayıklanır, yapılacak miktara göre poşetlere ayrılır. Yıkandıktan ve küçük parçalar halinde doğrandıktan sonra beş dakika kadar kaynar suya batırıp çıkartılır. Soğuduktan sonra poşetlere konulup, derin dondurucuya atılır. Bu hazırlık kış aylarında her an buzlukta taze fasulyenizi tüketebilmeniz için en doğru yöntemdir. Derin dondurucu da kaynar sudan geçen taze fasulye besin değerini kaybetmeden uzun süre saklanabilir. Poşetlere ayırırken yapılacak miktar kadar yerleştirmek işinizi kolaylaştıracaktır. Her yemek için bir poşet taze fasulye buzluktan çıkartılır ve yemeği yapılabilir. Taze fasulye tavuklu, sade, etli veya kişinin damak zevkine göre birçok lezzetle birlikte yapılabilir.

Tavuklu taze fasulye için gerekli malzemeler
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 kilo taze fasulye (Mevsime göre taze veya buzluktan)
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet biber (İsteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı kadar salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Tavuklu taze fasulye nasıl yapılır?

İlk olarak fasulyeler çöplerinden ayıklanır ve çok küçük parçalar olmayacak şekilde doğranır. Ardından bol suyla yıkanır. Orta boy bir tencerede salça ve zeytinyağı güzelce eritilir. Salça biraz eridikten sonra tavuk göğsü yıkanır ve içerisine atılır. Salça ve zeytinyağı ile tavuk göğsü 10 dakika kadar kavrulur. Tavuk göğsünü kavurduktan sonra yıkanıp doğranan biber ve domateslerde tencereye atılır. Birkaç dakika daha kavrulur. Malzemeler birlikte kavrulurken taze fasulye de tencereye atılır ve 10 dakika kadar tekrar kavrulur. Daha sonra üzerine malzemenin çizgisine kadar alabildiğince su dökülür. Tencerenin ağzı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Ağzı kapalı şekilde 40 dakika kadar pişirilir. Tavuklu taze fasulye servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Tavuklu Taze Fasulye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Pamukta Fasulye Yapımı İçin Malzemeler

Pamukta Fasulye Yapımı İçin Malzemeler

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Etli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Etli Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fasulye Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6