Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Değerli okurlarım, daha önce sizlerle fasulyenin çeşitli tariflerini paylaşmıştım. Şimdi ise sizlere fasulye kavurması tarifimi sunacağım. Fasulye kavurması, akşam yemeklerinde bulgur pilavının yanında tercih edebileceğiniz gibi, akşamdan kaldığında sabah kahvaltısında çayla da tüketebilirsiniz. Gerçekten çok lezzetli oluyor, denemenizi tavsiye ederim. Dilerseniz şimdi tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Fasulye Kavurması Malzemeleri

  • 500 gr fasulye
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyeleri elle kırabilir veya bıçak yardımıyla doğrayabilirsiniz. Eğer fasulyeler ince (ensiz) ise normal uzunlukta kırabilirsiniz. Yok eğer geniş (enli) ise, önce boyuna ikiye böldükten sonra fasulyeleri kırın. Fasulyeleri doğradıktan sonra tencereye sıvı yağı alın. Daha önceden yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyin. Biberler kavrulduktan sonra kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri, salça, tuz ve baharatları da ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra yıkanmış fasulyeleri ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, zaman zaman karıştırarak pişmesini sağlayın. Fasulyeler pişerken su salmazsa 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edip pişmesini sağlayın. Yemeğin tabanının tutmaması için sık sık suyunu kontrol etmeniz gerekir. Unutmayın ki bu yemek sulu bir yemek değildir. Yani yemekte su miktarının çok olmamasına dikkat edin.

Fasulyeler pişip hazır olduktan sonra, iki adet yumurtayı kırın ve karıştırmadan kapağını kapatın. Yumurtalar pişip kendini tuttuktan sonra, isteğe göre karıştırıp servis edin veya karıştırmadan servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fasulye kavurması, düşük kalorili ve besleyici bir yemek olup, özellikle yaz aylarında taze fasulyenin bol olduğu dönemlerde sıkça tercih edilir. İçerdiği yüksek lif miktarı sayesinde sindirim sistemine faydalıdır. Ayrıca, yumurta eklenmesiyle protein içeriği artırılmış olur. Fasulye kavurmasını farklı baharatlarla zenginleştirerek kendi damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Özellikle kekik, kimyon veya nane gibi baharatlar bu yemeğe farklı bir aroma katabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soya Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soya Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Ağacı Türleri ve Özellikleri

Fasulye Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri