Kuru fasulye pişirirken doğru su oranını ayarlamak oldukça önemli. Bir bardak kuru fasulye için 3-6 bardak su eklemek gerektiği belirtiliyor. Peki, bu su oranını ayarlarken hangi pişirme yöntemini tercih etmeliyiz? Kaynatma yönteminde 3-4 bardak su yeterli olurken, düşük ısıda pişirmede 5-6 bardak su eklenmesi gerektiği söyleniyor. Bu durumda, pişirme süresi de değişiyor mu? 1-1,5 saat pişirme süresi yeterli iken, önceden suda bekletilen fasulyeler için bu süre kısalıyor. Bu detayları göz önünde bulundurarak, kuru fasulyenin lezzetini artırmak için başka ne tür ipuçları paylaşabilirsin?
Kuru fasulye pişirirken doğru su oranını ayarlamak oldukça önemli. Bir bardak kuru fasulye için 3-6 bardak su eklemek gerektiği belirtiliyor. Peki, bu su oranını ayarlarken hangi pişirme yöntemini tercih etmeliyiz? Kaynatma yönteminde 3-4 bardak su yeterli olurken, düşük ısıda pişirmede 5-6 bardak su eklenmesi gerektiği söyleniyor. Bu durumda, pişirme süresi de değişiyor mu? 1-1,5 saat pişirme süresi yeterli iken, önceden suda bekletilen fasulyeler için bu süre kısalıyor. Bu detayları göz önünde bulundurarak, kuru fasulyenin lezzetini artırmak için başka ne tür ipuçları paylaşabilirsin?
Cevap yaz