Taze fasulye kurutma işlemi için en uygun zamanın Temmuz ve Ağustos ayları olduğunu duydum. Bu aylarda fasulyenin su içeriğinin azaldığı ve kurutma için ideal koşulların oluştuğu belirtiliyor. Peki, bu dönemde kurutma işlemini yaparken dikkat etmemiz gereken hava koşulları neler? Güneşte kurutma yöntemi önerilmiş, ama hava durumu bu süreci nasıl etkileyebilir? Kurutma sonrasında saklama koşullarını da göz önünde bulundurursak, bu fasulyeleri ne tür kaplarda saklamak daha sağlıklı olur?
Taze fasulye kurutma işlemi için en uygun zamanın Temmuz ve Ağustos ayları olduğunu duydum. Bu aylarda fasulyenin su içeriğinin azaldığı ve kurutma için ideal koşulların oluştuğu belirtiliyor. Peki, bu dönemde kurutma işlemini yaparken dikkat etmemiz gereken hava koşulları neler? Güneşte kurutma yöntemi önerilmiş, ama hava durumu bu süreci nasıl etkileyebilir? Kurutma sonrasında saklama koşullarını da göz önünde bulundurursak, bu fasulyeleri ne tür kaplarda saklamak daha sağlıklı olur?
Cevap yaz