Etli fasulye ve patates yemeğini ilk kez yapmayı düşündüğümde, malzemelerin çeşitliliği beni oldukça etkiledi. Kuru fasulyenin önceden ıslatılması gerektiğini öğrendiğimde, bu adımın pişirme süresini kısaltacağını duymak beni sevindirdi. Etin kavrulması aşamasında soğan ve sarımsak eklemenin yemeğe katacağı lezzeti düşünmek bile iştahımı kabartıyor. Patateslerin yemeğe dahil edilmesiyle birlikte doyuruculuğun artacağı kesin. Servis aşamasında üzerine serpeceğim maydanoz, yemeğe hem renk hem de tazelik katacak. Besin değerleri açısından da oldukça zengin bir yemek olduğu için sağlıklı beslenme hedeflerime ulaşmamda büyük bir yardımcı olacağını düşünüyorum. Farklı baharatlarla zenginleştirerek damak zevkime uygun hale getirmek ise beni heyecanlandırıyor. Bu tarifin hem pratik hem de ekonomik olması, mutfakta geçireceğim zamanı daha keyifli hale getiriyor.
Etli fasulye ve patates yemeğini ilk kez yapmayı düşündüğümde, malzemelerin çeşitliliği beni oldukça etkiledi. Kuru fasulyenin önceden ıslatılması gerektiğini öğrendiğimde, bu adımın pişirme süresini kısaltacağını duymak beni sevindirdi. Etin kavrulması aşamasında soğan ve sarımsak eklemenin yemeğe katacağı lezzeti düşünmek bile iştahımı kabartıyor. Patateslerin yemeğe dahil edilmesiyle birlikte doyuruculuğun artacağı kesin. Servis aşamasında üzerine serpeceğim maydanoz, yemeğe hem renk hem de tazelik katacak. Besin değerleri açısından da oldukça zengin bir yemek olduğu için sağlıklı beslenme hedeflerime ulaşmamda büyük bir yardımcı olacağını düşünüyorum. Farklı baharatlarla zenginleştirerek damak zevkime uygun hale getirmek ise beni heyecanlandırıyor. Bu tarifin hem pratik hem de ekonomik olması, mutfakta geçireceğim zamanı daha keyifli hale getiriyor.
Cevap yaz