Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Maş Fasulyesi Salatası

Maş Fasulyesi Salatası

Maş fasulyesi salatası, yöresel olarak yaygın yapılan salatalardan biridir. Hem oldukça yararlı hem de lezzeti mükemmel oluyor. İlk bakışta yeşil mercimeği andıran, lezzet açısından da ona benzeyen maş fasulyesini sizlerde fazla yadırgamayacaksınız. Hatta büyükleriniz buna cin börülcesi de diyebilir. Eskiden bu isimle bilinmekteydi. Bu kadar rağbet gördüğünden, artık ülkemizde de tarımı yapılmaya başlamıştır. İçeriğindeki proteinin fazla olması nedeniyle, özellikle vejetaryenler maş fasulyesini pek severler. Kolesterol dengesinin kurulmasında, kalp hastalıklarını önlemede, yaşlanma etkilerini azaltmakta, ayrıca uzun süre tok tutan etkisiyle maş fasulyesini böyle salata yaparak tüketmenizi öneririz. Hem yemeklerinizde size eşlik edebilir hem de kısır gibi çay saati ikramlarınız da kurtarıcınız olur. Bu lezzetli salatayı hep birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Maş fasulyesi salatası için gerekli malzemeler

  • 1,5 su bardağı maş fasulyesi
  • 4 adet yeşil soğanın beyaz kısmı
  • 4 adet kornişon turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı mısır konservesi
  • 2 yemek kaşığı nar tanesi
  • 2 adet közlenmiş kırmızı salçalık biber

Maş fasulyesi salatası sosu için

  • Yeteri kadar limon suyu, nar ekşisi, koruk suyu (Bunlardan birini tercih edebilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz, karabiber, kuru nane ve sumak

Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?


Salatayı hakkıyla yapmak için, bir gece önceden maş fasulyesini ılık suyun içinde ıslatın. Bu sayede istediğiniz kıvamda fasulyeleri elde edeceksiniz. Bunu ihmal ederseniz gündüz salatayı hazırlamak uzun sürecektir. Ertesi gün fasulyeleri sıcak suyun içine alarak ocakta 15-20 dakika haşlayın. Dikkat edin, fasulyeler fazla dağılmadan pişmelidir. Bu nedenle sıkça kontrol etmelisiniz. Maş fasulyesi haşlanırken biraz ağır kokar. Bu nedenle hazırlıklı olmalısınız. Pişme işlemi tamamlanınca, kevgire aldığınız fasulyeleri soğutmaya başlayın.

Sizde beklerken salatanın malzemelerini hazırlayabilirsiniz. Önce maydanozu ve dereotunu olabildiğince ince kıyın. Yeşil soğanları da aynı şekilde doğrayın. Kırmızı biberler közlenmiş olduğundan, kabuklarını soyarak ince doğrayın. Kornişon turşusu da küçük doğransın Daha sonra salatanın sosunu ayrı bir kâsede hazırlayalım. Sızma zeytinyağı, sumak, kuru nane, tuz, nar ekşisi, karabiber, limon suyu iyice karışsın. Ancak pörsümemesi için sosu yeşilliklerin içine koymayın.

Maş fasulyesi ılındıktan sonra, uygun bir servis tabağına alın. Bunları sosla birlikte harmanlayın. Bir süre fasulyeler sosun içinde beklesin. Bu sayede salatanız oldukça lezzetli olur. Servis yapacağınız zaman maş fasulyesine doğradığınız yeşillikleri karıştırın. Buna mısır konservesi ve nar tanelerini de ilave edin. Maş fasulyesi salatasını görsel olarak istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Eminiz lezzeti sizin de hoşunuza gidecektir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 02:54:45
Maş Fasulyesi Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Maş Fasulyesi Salatası Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Maş Fasulyesi Salatası"
Ben maş fasulyesini çok seviyorum. Memleketten bir arkadaşım bana getirdi ama saha önce ben hiç pişirmemiştim. Maş asileri salata için maşı nasıl hazırlamam gerekiyor? Taşladıktan sonra mı salata ile berbae rhadmanlamam gerekir?
Tolga . 02.11.2018 12:17:17
CEVAP YAZ
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur...
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölg...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü...
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir....
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bitkid...
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki...
Fasulye Ekimi
Fasulye Ekimi
Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye %35'lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye eki...
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne...
Kırmızı Fasulye
Kırmızı Fasulye
Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni...
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulye...
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biri de taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zen...
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe...

 

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Konserve Kuru Fasulye
Fasulye Ekimi
Meksika Fasulyesi
Kırmızı Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Fasulye Ağacı
Tavuklu Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
İspir Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Pamukta Fasulye
Soya Fasulyesi Yemeği
Fasulye Unu
Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması
Fasulye Tohumu
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?
Kuru Fasulye Pilav
Haşlanmış Fasulye
Kuru Fasulye Tatlısı
Kuru Fasulye Besin Değeri
Çömlekte Kuru Fasulye
Popüler İçerik
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k...
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka...
Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ...
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk...
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi, Yeşil  yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar.  Çalı şe...
Pamukta Fasulye
Pamukta Fasulye
Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024